Home » Receptai » Tokios skanios vakarienės dar nebuvau valgiusi. Puikus patiekalas iš maltos mėsos ir bulvių

Tokios skanios vakarienės dar nebuvau valgiusi. Puikus patiekalas iš maltos mėsos ir bulvių

by admin

Troškinys laikomas labai senu patiekalu. Troškinys buvo gaminamas viduramžiais. Tais laikais troškinys buvo laikomas elgetų patiekalu. Faktas tas, kad žmonės kepdavo bet ką. Produktai, likę nuo paskutinio valgio, lengvai galėjo keliauti į orkaitę ir iškepti naują patiekalą. Nereikia nė sakyti, kad šie maisto produktai dažnai nebuvo niekaip derinami?

REKLAMA

Palaipsniui maisto gaminimas modernėjo ir kepami ingredientai tapo daugiau ar mažiau tinkami vienas kitam. Pavyzdžiui, bulvės piene ir kiaušiniuose arba malta mėsa su tešlos sluoksniais.

Dabar apkepai yra greitas būdas pasigaminti skanią ir sočią vakarienę. Papasakosime, kaip pasigaminti bulvių apkepą su malta mėsa.

Ingredientai:

REKLAMA
  • bulvės – 300 g;
  • svogūnas – vnt.;
  • druska – ½ šaukštelio;
  • malta mėsa – 750 g;
  • paprika – žiupsnelis;
  • juodieji pipirai – žiupsnelis;
  • kiaušiniai – 3 vnt .;
  • grietinė – 4 šaukštai;
  • sūris – 50 g.

Gaminimo procesas:

Nuluptas bulves supjaustykite plonais griežinėliais, svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi, šiek tiek išdėliokite bulvių griežinėlius ir pasūdykite.

Faršą dėkite ant bulvių sluoksnio ir paskirstykite lygiu sluoksniu.

REKLAMA

Maltą mėsą pabarstykite druska, paprika ir juodaisiais pipirais.

Svogūną lygiu sluoksniu ištepame ant faršo, tada ir likusios bulvių lėkštės persidengia.

Bulves patepkite aliejumi, uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį.

REKLAMA

Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su grietine ir druska. Sūrį smulkiai sutarkuokite ir suberkite į kiaušinių ir grietinės mišinį. Supilkite šį mišinį ant keptų bulvių sluoksnio.

Kepkite indą dar 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Tai puikus maltos mėsos ir bulvių patiekalas. Tai soti vakarienė, kuri pasitarnaus ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip garnyras.

JUMS TAIP PAT PATIKS