Originalūs mėsos suktinukai, įdaryti raugintais agurkais ir sūriu. Užkandis pasirodo labai skanus, aromatingas, gražiai ir patraukliai atrodo ir tikrai patiks visiems jūsų svečiams ir šeimai. Kad patiekalas būtų originalaus skonio, naudokite mėgstamus prieskonius, aromatines žoleles, pipirų mišinį.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- mėsa, 800 g;
- raugintų agurkų, 2 – 3 vnt;
- sūris, 100 g;
- druska, prieskoniai, žolelės, pipirai.
Gaminimo procesas
Aš paėmiau kiaulieną, galite naudoti bet kokią kitą mėsą.
Mėsą supjaustome porcijomis ir išplakame.
Kotletus pasūdykite ir pabarstykite pipirais, pabarstykite bet kokiais prieskoniais ir aromatinėmis žolelėmis.
Gerai įtrinkite prieskonius ir sudėkite į indą, uždenkite ir mėsą marinuokite bent 1 val., bet kuo ilgiau, tuo geriau.
Rinkitės raugintus agurkus, o ne sūdytus. Supjaustykite juos į 4 dalis.
Ant kotleto uždėkite agurko griežinėlį ir susukite.
Įdėkite suktinukus į riebalais išteptą formą, o ant viršaus patepkite mėsą augaliniu aliejumi.
Kepkite 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite, kol sūris išsilydys.
Patiekiant galima apibarstyti kapotomis žolelėmis, užpilti sultiniu arba lydytu sviestu, sumaišytu su Provanso ar kitomis aromatingomis žolelėmis.
Į suktinukus galite dėti bet kokį mėgstamą įdarą, pavyzdžiui, šoninę ar grybus, vištienos gabaliukus su ananaso kubeliais.