Home » Receptai » Skaniau nei čeburekai ir balandėliai: visos šeimininkės džiaugiasi šiuo receptu. Reikia kopūstų ir maltos mėsos

Skaniau nei čeburekai ir balandėliai: visos šeimininkės džiaugiasi šiuo receptu. Reikia kopūstų ir maltos mėsos

by admin

Įdaryti kopūstai – tai patiekalas, susidedantis iš kopūstų lapų su įvyniotu įdaru. Įdaras gali būti įvairus, tačiau dažniausiai tai yra malta mėsa, pridedant ryžių, svogūnų ir prieskonių. Įdaryti kopūstų suktinukai troškinami padaže, kuris gali būti pomidorų, grietinės arba mišrus. Šis patiekalas populiarus daugelyje pasaulio šalių, o receptai gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo regiono.

Čeburekas yra tradicinis kai kurių Artimųjų Rytų ir Rusijos tautų patiekalas. Tai pyragas iš plonos sluoksniuotos tešlos, įdarytas smulkinta mėsa ir prieskoniais. Dažniausiai pyragaičiai kepami dideliame kiekyje augalinio aliejaus, kol susidaro auksinė pluta. Čeburekai gali būti apvalūs, kvadratiniai arba pusmėnulio formos.

Nedaug žmonių žino, kad šiuos du gana priešingus patiekalus galima derinti. Mes jums pasakysime, kaip virti kopūstų suktinukus pyragų pavidalu.

Ingridientai:

  • Kopūstai – 1 vnt .;
  • Malta mėsa – 500 g;
  • Svogūnai – 2 vnt.;
  • Česnakai – 3 skiltelės;
  • Kiaušiniai – 4 vnt.;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Gaminimo procesas:

Nuimkite kopūstą nuo kopūsto ir užplikykite verdančiu vandeniu. Kai lapai pradės laisvai judėti nuo kopūsto, išimkite juos ir padėkite ant lėkštės. Taip pat kopūstą galite suvynioti į maistinę plėvelę ir kepti mikrobangų krosnelėje.

Įdarui svogūną stambiai supjaustykite ir kartu su česnaku sumalkite blenderiu. Svogūnų minkštimą sumaišykite su malta mėsa, druska ir pipirais pagal skonį.

Taip pat galite smulkiai supjaustyti svogūną, sutarkuoti česnako skilteles ir pakepinti iki šviesiai auksinės rudos spalvos. Faršą sumaišykite su keptais svogūnais.

Iš kiekvieno lapo pašaliname išgaubtą gyslą, pusę lapo dedame įdarą, o kita puse uždengiame faršą.

Jei pageidaujama, galima apkarpyti nelygius kraštus.

Atskirame inde išplakite kiaušinius, apvoliokite pyragėlius iš pradžių miltuose, paskui kiaušinyje. Kopūstų suktinukus sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių po 3-5 minutes po dangčiu iki auksinės rudos spalvos.

Taip pat kopūstų suktinukus galite sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių.

Be to, kopūstų suktinukus galima užšaldyti, kad vėliau būtų galima virti. Norėdami tai padaryti, padėkite pyragus ant lygaus paviršiaus ir padėkite į šaldiklį.

JUMS TAIP PAT PATIKS