Home » Receptai » Kopūstai skanesni nei mėsa. Kiekvieną dieną gaminu pagal šį receptą: skanu ir sveika

Kopūstai skanesni nei mėsa. Kiekvieną dieną gaminu pagal šį receptą: skanu ir sveika

by admin

Kopūstų kotletų istorija prasidėjo NVS šalyse. Pirmieji paminėjimai apie patiekalą, panašų į šiuolaikinius kopūstų kotletus, aptinkami senovės rusų kulinarinėje literatūroje. Laikui bėgant receptas paplito visoje Europoje ir šiek tiek pasikeitė.

Kiekviena šalis turi savo kopūstų kotletų ruošimo ypatybes. Rytų slavai jas dažniausiai ruošia iš baltųjų kopūstų, pridedant kiaušinių, manų kruopų ar miltų. Vokietijoje ir Austrijoje į kotletus dedama šoninės, o Rumunijoje – ryžių ir maltos mėsos.

REKLAMA

Kopūstų kotletai šiandien išlieka populiarus patiekalas. Juos lengva paruošti, jie skanūs ir sveiki.

Ingridientai:

  • kopūstai – 500 g;
  • svogūnas – 1 vnt .;
  • česnakai – 1 skiltelė;
  • miltai – 5 šaukštai;
  • kiaušiniai – 2 vnt .;
  • pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
  • vanduo – 150 ml;
  • paprika – ½ šaukštelio;
  • druska – ⅓ šaukštelis;
  • juodieji pipirai – ⅓ šaukštelio;
  • krapai – pundelis;
  • petražolės – pundelis.

Gaminimo procesas:

Kopūstą sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į kopūstų mišinį. Susmulkinkite krapus ir petražoles ir suberkite į svogūnų ir kopūstų mišinį.

REKLAMA

Į masę įmuškite kiaušinius, suberkite papriką, druską, juoduosius pipirus, smulkiai sutarkuokite česnako skiltelę.

Į kopūstų mišinį suberkite miltus ir sutrinkite į vienalytę daržovių masę.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, suformuokite nedidelius kopūstų kotletus ir kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Atskirai į dubenį supilkite pomidorų pastą, įberkite druskos ir įpilkite vandens, išmaišykite.

REKLAMA

Pomidorų mišinį užpilkite ant kopūstų kotletų, uždenkite dangčiu ir troškinkite 5 minutes.

Kopūstų kotletus geriau patiekti su daržovėmis ir grietine. Taip šis patiekalas bus dar skanesnis.

JUMS TAIP PAT PATIKS