Žmonės mėsą kepa nuo seno. Tikriausiai šis procesas buvo įkurtas tuo pat metu, kai žmonija išrado krosnį. Indai, kuriuose buvo kepamas maistas, buvo gaminami iš molio. Tikriausiai patiekalai ir orkaitė padarė didelę įtaką patiekalo skoniui.
Tačiau negalima teigti, kad troškiniai buvo elitinis patiekalas. Dažnai su troškiniais buvo elgiamasi vidutiniškai, nes jie buvo patiekiami vargšams.
Gaminant troškinius iš pradžių reikia kepti likučius po vakarienės.
Vėliau virėjai pradėjo pastebėti, kad kepant tam tikrus ingredientus gaunama kažkas labai skanaus.
Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti troškinį su malta mėsa.
Ingredientai:
- svogūnas – 2 vnt.;
- pomidorai – 4 vnt .;
- malta mėsa – 500 g;
- pomidorų pasta – 3 šaukštai;
- druska – ½ šaukštelio;
- paprika – ⅓ šaukštelio;
- česnakai – vnt.;
- raudonėlis – ¼ šaukštelio;
- sviestas – 40 g;
- miltai – 2 šaukštai;
- pienas – 500 ml;
- muskato riešutas – žiupsnelis;
- vermišeliai – 250 g;
- sūris – 50 g.
Gaminimo procesas:
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, pomidorus supjaustykite dideliais kubeliais. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūną iki šviesiai auksinės rudos spalvos, suberkite į jį maltą mėsą.
Faršą su svogūnais pakepinkite ant vidutinės ugnies, į ingredientus įberkite druskos, paprikos ir raudonėlio. Česnako skiltelę perspauskite per spaudą ir suberkite į maltą mėsą, išmaišykite.
Į faršą įpilkite pomidorų pastos ir troškinkite apie 5 minutes. Tada į faršą suberkite pomidorus, išmaišykite ir kepkite 3 minutes.
Į maltą mėsą supilkite šiek tiek vandens ir virkite mišinį porą minučių ant vidutinės ugnies. Tada puode ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus.
Sviestą sumaišykite su miltais, į puodą supilkite pieną, pasūdykite ir įberkite muskato riešuto. Nuolat maišydami leiskite padažui sutirštėti.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite ⅓ padažo.
Supilkite vermišelius ant padažo ir suberkite keptą maltą mėsą.
Padažą pilame ant faršo sluoksnio ir apibarstome vermišeliais. Kartojame veiksmus su sluoksniais. Užpilkite padažu ant troškintuvo viršaus.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite viršų. Uždenkite troškintuvą folija ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę pusvalandžiui.
Tada nuimkite foliją nuo troškinimo ir palikite orkaitėje dar 10 minučių.
Rezultatas yra sultingas ir sotus troškinys, panašus į lazaniją.
Šis vakarienės variantas paįvairins jūsų mitybą.