Bulvių pyragėliai turi turtingą istoriją, kuri siekia senovės laikus. Jie buvo populiarūs daugelyje pasaulio kultūrų ir regionų.
NVS šalyse bulvių pyragėliai tapo plačiai žinomi XIX a. Jie greitai išplito visoje šalyje ir tapo vienu iš labiausiai mėgstamų patiekalų tarp žmonių. Iš pradžių bulvių pyragėliai buvo gaminami iš likusių ingredientų, kurie buvo po ranka. Laikui bėgant receptas buvo tobulinamas ir papildytas naujais ingredientais.
Šiandien yra daugybė bulvių pyragėlių receptų. Jie gali būti kepti, kepti arba virti garuose. Įdarui naudojamos ne tik bulvės, bet ir kitos daržovės, grybai, mėsa, žuvis.
Kartu kepkime greitus bulvių pyragėlius.
Ingredientai:
- Kefyras – 250 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Augalinis aliejus – 30 ml;
- Miltai – 400 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Užpildo ingredientai:
- virtos bulvės – 400 g;
- Keptas svogūnas – 1 vnt .;
- Petražolės – pundelis;
- Druska – ½ šaukštelio.
Gaminimo procesas:
Į dubenį su kefyru įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir cukraus, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite. Miltus ir kepimo miltelius suberti į kefyrą, užminkyti elastingą ir minkštą tešlą.
Palikite tešlą po celofanu 15 minučių. Šiuo metu nuluptas bulves sutrinkite iki tyrės. Į tyrę suberkite pakepintą svogūną, susmulkintas petražoles ir druską, išmaišykite.
Padalinkite tešlą į 16 kolobokų, kiekvieną iškočiokite į nedidelį plokščią pyragą. Į pyragaičius dėkite po šaukštą įdaro ir užsandarinkite juos tešlos viduje.
Padėkite pyragėlius siūle žemyn. Kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol apskrus.
Dėl to turime minkštus auksinius bulvių pyragėlius.
Šie pyragėliai turi ploną tešlą ir daug įdaro.