Home » Receptai » Tokio marinato mėsai ir vištienai dar nebandėte! Visai šeimai tai patiks

Tokio marinato mėsai ir vištienai dar nebandėte! Visai šeimai tai patiks

by admin

Dėl šio marinato bet kokia mėsa tampa labai minkšta, švelni ir sultinga, greitai ir gerai iškepa, pasirodo pikantiška, su lengvu medaus poskoniu.

REKLAMA

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • sojos padažas, 3 v.š.;
  • pipirų;
  • paprikos ir sezamo aliejaus po 1 a.š.;
  • medaus, 1 šaukštelis;
  • česnako, 6 gvazdikėlių;
  • augalinis aliejus, 80 ml.

Gaminimo procesas

Paimkite bet kokią mėgstamą mėsą, galite naudoti skirtingas vištienos ar kalakutienos dalis.

Į mėsą suberkite visus išvardintus ingredientus ir labai gerai išmaišykite, kad padažas gerai prisotintų mėsos pluoštus.

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite česnaką arba perspauskite per presą ir sumaišykite su mėsa.

Marinuoti reikia ilgiau. Juo labiau. Taigi vištienos blauzdeles įdėjau nakčiai į šaldytuvą.

Bet jei neturite laiko, palikite mėsą pasimarinuoti bent 30 min.

Kepimo skardą išklokite pergamentu ir vienu sluoksniu išdėliokite mėsą.

REKLAMA

Mėsą sutepkite inde likusiu padažu.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite, kol paruduos. Vidutiniškai tai trunka 30–40 minučių.

Išimkite kepimo skardą ir vėl patepkite mėsą likusiu padažu ir kepkite dar 15 – 20 min.

Mėsą patiekiame su įvairiais garnyrais, šviežių daržovių salotomis, konservuotomis daržovėmis ir karštais padažais.

REKLAMA

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas