Home » Receptai » Taip skaniai iškepama tik restorane. Paprastas lavašo receptas: greitas ir sotus patiekalas vakarienei

Taip skaniai iškepama tik restorane. Paprastas lavašo receptas: greitas ir sotus patiekalas vakarienei

by admin

Lavašas yra paplotėlis, pagamintas iš minimalių ingredientų. Lavašas populiarus rytų šalyse, Kaukaze. Yra prielaida, kad pirmasis lavašas pasirodė Kaukazo regione.

Šiuolaikiniame pasaulyje visi mėgsta kaukazietiškos virtuvės paveldą. Lavašu vyniojama ir mėsa, ir daržovės, varškė ir sūriai.

Yra receptų, kai vaisiai ir net ledai įvyniojami į pita duoną.

Svarbiausia yra teisingai naudoti visas sudedamąsias dalis. Turėdami įgūdžių ir tinkamą receptą, galite pagaminti skanų patiekalą iš pita duonos ir daržovių.

Pakalbėkime apie lavašo suktinukų gaminimą.

Ingredientai:

  • paprika – 1 vnt .;
  • virtos bulvės – vnt.;
  • dešra – 200 g;
  • žalieji svogūnai – pundelis;
  • sūris – 100 g;
  • druska – ½ šaukštelio;
  • lavašas – 2 vnt.;
  • grietinė – 150 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt .;
  • miltai – 3 šaukštai.

Gaminimo procesas:

Paprikas išvalome iš vidaus ir supjaustome plonomis juostelėmis. Nuskustas bulves ir dešrą sutarkuokite, įberkite į jas pipirų.

Žaliuosius svogūnus supjaustykite, 50 gramų sūrio smulkiai sutarkuokite ir įmaišykite į salotas. Salotas pasūdykite ir vėl gerai išmaišykite.

Padėkite salotas ant pita duonos ir įvyniokite į vidų.

Pita duoną supjaustykite mažais gabalėliais.

Į grietinę įmuškite kiaušinius, suberkite tarkuotą sūrį ir druską. Į mišinį supilkite miltus, išmaišykite ir apvoliokite pitos gabalėlius padaže.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite lavašo gabalėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Taip galite paruošti daug sočių užkandžių.

Be daržovių įdaro, pita duonoje taip pat galite gaminti mėsos ir sūrio įdarus.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas