Home » Receptai » Mėsa orkaitėje su svogūnais ir marinuotais agurkais yra puikus būdas suteikti patiekalui nepakartojamo skonio nenaudojant sudėtingų marinatų

Mėsa orkaitėje su svogūnais ir marinuotais agurkais yra puikus būdas suteikti patiekalui nepakartojamo skonio nenaudojant sudėtingų marinatų

by admin

Ingredientai :

  • 600 g kiaulienos arba jautienos
  • 600 g bulvių
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 3 nedideli marinuoti agurkai
  • 100 g rūkytos šoninės
  • Druska, raudonieji pipirai, paprika, Provanso žolelės – pagal skonį

Paruošimas:

Paruoškite mėsą nuplaudami ir supjaustydami dideliais maždaug 3-4 cm gabalėliais. Tai padės išlaikyti jo sultingumą kepant. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus – pusžiedžiais, o agurkus – apskritimais.

Paimkite kepimo indą, pageidautina gilų, ir ant dugno padėkite mėsos gabalėlius. Pagardinkite juos raudonaisiais pipirais, paprika ir prieskoninėmis žolelėmis.

Ant mėsos tolygiai paskirstykite svogūną, ant viršaus – agurko griežinėlius.

Kitas sluoksnis – bulvės. Pagal skonį pasūdykite ir ant viršaus užtepkite smulkintą šoninę.

Uždenkite keptuvę folija, kad kepimo metu sulaikytų drėgmę, o ingredientai neišdžiūtų.

Kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą 20 minučių, tada nuimkite foliją ir kepkite apie 10 minučių, kad apskrustų plutelė.

Iškepus leiskite patiekalui šiek tiek atvėsti, tada patiekite papuoštą šviežiomis daržovėmis. Šis paprastas, bet nepaprastai skanus patiekalas tikrai patiks visiems mėsos mėgėjams.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas