Home » Receptai » Idealiai tinka vakarienei. Imu 1 stiklinę kefyro ir paruošiu visą kalną skanumėlio: receptas per 15 minučių

Idealiai tinka vakarienei. Imu 1 stiklinę kefyro ir paruošiu visą kalną skanumėlio: receptas per 15 minučių

by admin

Dabar iš kefyro gaminama daug skanių ir sveikų kepinių. Šiame rauginto pieno produkte yra bakterijų, kurios teigiamai veikia žarnyno mikroflorą.

Kefyras gerina virškinimą, stiprina imuninę sistemą ir gali skatinti svorio mažėjimą. Kefyre taip pat yra kalcio, kuris būtinas sveikiems kaulams ir dantims.

REKLAMA

Tačiau verta prisiminti, kad kefyras yra gana daug sočiųjų riebalų turintis produktas. Todėl svarbu išlaikyti saikingą jo vartojimą.

Mes jums pasakysime, kaip iš sveiko kefyro pasigaminti paprastą užkandį tinginių pyragėlių pavidalu.

Ingridientai:

  • kefyras – 250 ml;
  • druska – 1 šaukštelis;
  • cukrus – 1 šaukštelis;
  • kiaušiniai – 2 vnt .;
  • sūris – 100 g;
  • dešra – 100 g;
  • miltai – 450 g;
  • kepimo milteliai – 10 g.

Gaminimo procesas:

REKLAMA

Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir cukraus, maišykite ingredientus, kol ištirps smėlio grūdeliai. Į kiaušinių mišinį supilkite kefyrą ir vėl išmaišykite produktus.

Sūrį sutarkuokite stambia tarka, o dešrą supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite sūrį ir dešrą į kefyro ir kiaušinių mišinį ir išmaišykite.

Į mišinį išsijokite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite elastingą ir nelipnią tešlą. Stalą pabarstykite miltais ir rankomis minkykite tešlą, suformuodami bandelę.

Iškočiokite rankomis, tada kočėlu suformuokite didelį maždaug 30×40 cm sluoksnį. Padalinkite sluoksnį į mažus stačiakampius gabalėlius.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite ten tešlos gabalėlius ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Rezultatas – sotūs, traškūs tinginiai pyragėliai.

Kefyras tokius pyragėlius padaro minkštus ir švelnius.

JUMS TAIP PAT PATIKS