Home » Receptai » Greiti pusryčiai per 15 minučių: paprastas ir skanus receptas

Greiti pusryčiai per 15 minučių: paprastas ir skanus receptas

by admin

Europoje ir NVS šalyse ne visi žino, kas yra Taco. Tiesa ta, kad tai meksikietiškas patiekalas, dažniausiai paplitęs Šiaurės Amerikoje. Pas mus patiekiami pirožkai, čeburekai ir beliašai, o amerikiečiai turi Tacos.

REKLAMA

Tai traški tortilija su mėsa, daržovėmis ir įvairiais padažais viduje. Tacos yra įvairių rūšių, tačiau klasikinis yra mėsos. Jį paruošti nėra sunku, nes gatvės maisto receptai paprastai būna nesudėtingi.

Tačiau verta pasigaminti ne tokį meksikietišką Taco, kokį esame įpratę matyti. Pasigaminkime tortilijų su mėsa ir daržovėmis namuose.

Ingridientai:

  • Tortilija – 1 vnt.;
  • Malta mėsa – 250 g;
  • Svogūnai – 1 vnt.;
  • Malti juodieji pipirai – žiupsnelis;
  • Malta saldi paprika – 1 šaukštelis;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Sūris – 20 g;
  • Salotų lapai – 2 vnt.;
  • Pomidoras – 1 vnt.

Paruošimas:

REKLAMA

Svogūną sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su malta mėsa. Faršą pasūdykite, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais ir paprika.

Ant tortilijos paviršiaus išdėliokite faršą.

Tortiliją malta puse žemyn dėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite ant vidutinės ugnies.

Tada apverskite šoną su malta mėsa. Ant paviršiaus uždėkite sūrio gabalėlius. Kol sūris tirpsta, stambiai supjaustykite salotas, o pomidorą supjaustykite žiedais.

REKLAMA

Ant ½ tortilijos uždėkite salotų ir pomidorų griežinėlius ir uždenkite kita tortilijos puse.

Tai yra puikūs meksikietiško stiliaus pusryčiai.

Tortilijų su malta mėsa įdarą galite sugalvoti patys, įpilti, pavyzdžiui, aštraus padažo.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas