Home » Receptai » Viską išmaišyti ir pašauti į orkaitę. Švelnus pyragas per 35 minutes: išeina skanesnis už bet kurį tortą

Viską išmaišyti ir pašauti į orkaitę. Švelnus pyragas per 35 minutes: išeina skanesnis už bet kurį tortą

by admin

Serbentų pyragas – tai skanus ir aromatingas delikatesas, džiuginantis gurmanus ryškia saldžiarūgšte nata ir sodriu uogų skoniu.

REKLAMA

Serbentai, pasižymintys išskirtiniu aromatu ir dideliu vitaminų kiekiu, užima ypatingą vietą rusų virtuvėje, o jų naudojimas kepiniuose yra daugelio kartų tradicija.

Serbentų pyragai gali būti saldaus ir neutralaus skonio, o jų receptai svyruoja nuo paprastų iki sudėtingesnių.

Klasikinė tešla, derinama su šviežiomis ar šaldytomis uogomis, sukuria nuostabų ansamblį, kuriame kiekvienas pyrago gabalėlis teikia džiaugsmo ir pasitenkinimo.

Ingredientai tešlai:

  • kiaušinis – 3 vnt.;
  • cukrus – 200 g;
  • sviestas – 100 g;
  • kefyras – 200 ml;
  • miltai – 280 g;
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis.

Užpildo ingredientai:

REKLAMA
  • serbentai – 200 g;
  • krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
  • sviestas – 30 g;
  • cukrus – 2 šaukštai

Gaminimo procesas:

Tešlai cukraus ir kiaušinių mišinį išplakti mikseriu iki purios masės, į juos supilti lydytą sviestą. Į mišinį supilkite kefyrą ir toliau maišykite.

Į šį mišinį išsijokite miltus ir kepimo miltelius, mikseriu užminkykite tirštą tešlą. Serbentus sumaišyti su krakmolu ir supilti į tešlą, išmaišyti.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir supilkite į ją tešlą su serbentais. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su cukrumi, mišinį užpilkite ant tešlos viršaus.

REKLAMA

Pyragą kepkite 175 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

Iškepus leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir išimkite iš formos.

Jei norite, pyragą galite pabarstyti cukraus pudra.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas