Home » Receptai » Taip skanu, kad gaminu kas antrą dieną. Skaniausia vakarienė, kurią kada nors valgėte: troškinys su bulvėmis ir malta mėsa

Taip skanu, kad gaminu kas antrą dieną. Skaniausia vakarienė, kurią kada nors valgėte: troškinys su bulvėmis ir malta mėsa

by admin

Bulvės yra viena iš populiariausių kultūrų pasaulyje. Jo istorija siekia kelis šimtmečius.

Bulvių gimtinė yra Pietų Amerika, kur augo laukinėje gamtoje. Inkai bulves augino maždaug prieš 15 000 metų. Jie ne tik valgė bulves, bet ir garbino jas, laikydami jas gyvomis būtybėmis.

REKLAMA

Ispanijos kolonistų dėka bulvės į Europą atkeliavo XVI amžiuje. Iš pradžių jis buvo auginamas kaip dekoratyvinis augalas, o tik po kurio laiko europiečiai įvertino jo skonį.

Dabar bulvės valgomos visuose žemynuose. Tai viena iš geriausiai parduodamų daržovių. Su bulvėmis galite gaminti daugybę patiekalų, pavyzdžiui, kepti su malta mėsa.

Ingredientai:

  • svogūnai – vnt.;
  • česnako skiltelė;
  • bulvės – 5 vnt .;
  • malta mėsa – 450 g;
  • druska – ½ šaukštelio;
  • saldi paprika – šaukštelis;
  • juodieji pipirai – žiupsnelis;
  • petražolės – 30 g;
  • kiaušiniai – 6 vnt.;
  • sūris.

Gaminimo procesas:

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite svogūną ir susmulkintą česnako skiltelę. Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.

Maltą mėsą pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, suberkite svogūną ir česnaką. Į faršą suberkite druską, saldžiąją papriką, juoduosius pipirus ir išmaišykite.

Atskiroje keptuvėje apkepkite bulves augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.

Smulkiai supjaustykite petražoles, į jas galite pridėti žalių svogūnų.

REKLAMA

Bulves pasūdykite, sudėkite į kepimo indą su malta mėsa ir išmaišykite.

Atskirai sumaišykite kiaušinius su žolelėmis, išplakite ir supilkite mišinį ant troškintuvo viršaus.

Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir ant viršaus suformuokite sūrio kepurėlę.

Kepkite indą 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

REKLAMA

Dėl to gauname skanią, sočią vakarienę.

Užkepėlė su bulvėmis ir malta mėsa vakarienei ir pietums visada naudinga.

JUMS TAIP PAT PATIKS