Štai vienas iš biskvito su braškėmis receptų.
Ingredientai:
- braškių;
- 2 kiaušinių;
- cukrus 100 g;
- saulėgrąžų aliejus 100 ml;
- grietinė 100 g;
- miltai 150 g;
- kepimo milteliai 10 g;
- žiupsnelis druskos
Ingredientai kremui:
- pienas;
- kiaušinis;
- cukrus 50 g;
- miltų 1 a.š;
- krakmolas;
- vanilinas.
Gaminimo procesas:
Pradėkime virti varškę. Pirmiausia dubenyje sumaišykite pieną, trynį ir 50 g cukraus. Įdėkite vieną šaukštą miltų ir net vieną šaukštą krakmolo. Vanilinas bus nepamainomas kvapui.
Kitas žingsnis – viską sumaišyti šluotele, kad būtų vienalytė. Mes siunčiame ant vidutinės ugnies ir nuolat maišome, kol sutirštės.
Supilkite į kitą indą ir uždenkite maistine plėvele. Laukiame, kol kremas atvės.
Tešlai reikia išmušti 2 kiaušinius, įberti žiupsnelį druskos ir cukraus. Viską plakite mikseriu, kol masė pradės šviesėti.
Procesas trunka apie tris minutes.
Lėtai supilkite aliejų, išmaišykite. Įpilkite kambario temperatūros grietinės.
Išsijojame sausus ingredientus: 150 g miltų ir kepimo miltelius. Išmaišome ir gauname tešlą, kuri savo konsistencija primena tirštą grietinę.
Imame apvalią formą su pergamentu. Tešlą tolygiai paskirstykite ant dugno. Kremą dedame į konditerinį maišelį ir grotelės pavidalu gražiai išspaudžiame ant būsimo torto.
Braškes supjaustykite gabalėliais, nuimkite uodegas. Uogas įspauskite į tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 35-40 minučių.
Ant viršaus dėl grožio galite pabarstyti cukraus pudra. Gavome paprastą, bet labai skanų uogų pyragą. Pagaminus tokį kepinį, šį receptą norėsis kartoti dar ir dar. Linkime visiems gero apetito.