Vyšnių pyragas – klasikinis naminis gaminys, išsiskiriantis ne tik originaliu skoniu, bet ir ryškia, patrauklia išvaizda. Vyšnia dėl savo saldžiarūgštės natos suteikia pyragui nepakartojamo aromato ir paverčia jį mėgstamu daugelio žmonių desertu.
Šis pyragas dažnai asocijuojasi su šiltomis vasaros dienomis, kai vyšnios sunoksta ir užpildo sodus bei daržus, tikrus vaisius paversdamos kulinariniais šedevrais.
Vyšnių pyrago gaminimas taip pat yra galimybė eksperimentuoti su skirtingais receptais ir įdarais.
Yra tiek tradicinių variantų su trapios tešlos, tiek modernesnių, kuriuose naudojamas biskvitas ar sluoksniuota tešla.
Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti vyšnių pyragą.
Ingredientai tešlai:
- sviestas – 50 g;
- cukrus – 50 g;
- druska – žiupsnelis;
- kiaušiniai – 2 vnt .;
- miltai – 250 g;
- kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Užpildo ingredientai:
- varškės sūris – 500 g;
- kiaušiniai – 2 vnt .;
- vanilinas – žiupsnelis;
- grietinė – 150 g;
- cukrus – 100 g;
- krakmolas – 60 g;
- džiovintos vyšnios – 200 g.
Ingredientai trupiniams:
- cukrus – 50 g;
- miltai – 50 g;
- sviestas – 30 g.
Gaminimo procesas:
Supilkite cukrų į minkštą sviestą ir sumaišykite ingredientus. Į masę įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Minkykite minkštą ir nelipnią tešlą, paskirstykite ją ant kepimo formos dugno, būtinai suformuokite mažus šonus.
Tešlą palikite šaldytuve, kad stabilizuotųsi.
Įdarui į varškę įmaišyti cukrų, supilti vanilinį, sumušti kiaušinius, supilti grietinę ir krakmolą, išplakti iki vientisos masės trintuvu. Džiovintas vyšnias nuplauname ir nusausiname, supilame į varškės masę.
Sudėkite įdarą į tešlą ir sutankinkite. Užpilui sumaišyti miltus ir cukrų bei į mišinį įtarkuoti šalto sviesto.
Susmulkinkite ingredientus į kreminius trupinius ir pabarstykite jais pyrago viršų.
Pyragą kepame 180 laipsnių temperatūroje 1 val.
Dėl to turime skanų, aromatingą vyšnių pyragą. Tai nauja ir neįprasta recepto versija, kuri tikrai patiks visai šeimai.