Gaminsime skanius baklažanus su malta mėsa, kvapniame ir aštriame pomidorų padaže su česnaku ir paprika. Patiekalas bus sveikas, nes viską kepsime orkaitėje.
Ingredientai:
- malta mėsa, 500 g;
- baklažanai, 1 kg;
- svogūnas, 1 vnt;
- druska, pipirai, augalinis aliejus.
Padažui paruošti reikia :
- pomidorai, 2 vnt;
- česnako, 2 skiltelės;
- rūkytos paprikos, 1 šaukštelis;
- druska, žolelės.
Gaminimo procesas
Baklažanus nuplaukite, supjaustykite į 2 dalis ir pasirinkite vidurį, kad liktų valtis. Įdėkite juos į pasūdytą vandenį.
Baklažano minkštimą sumalkite, sumaišykite su pakepintu kubeliais pjaustytu svogūnu, malta mėsa, druska, pipirais, rūkyta paprika, kapotomis žolelėmis, kitais prieskoniais pagal savo skonį.
Išdžiovinkite baklažanų laivelius viduje ir išorėje popieriniais rankšluosčiais ir sudėkite į kepimo indą.
Įdarykite juos įdaru.
Pomidorus minutei padėkite į verdantį vandenį, tada išimkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Kepkite keptuvėje su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus, suberkite smulkintą česnaką, pagal skonį druskos ir pipirų, rūkytą papriką ir žoleles.
Patarimas: apskritai patiekalui naudokite mėgstamus mėsos ir daržovių prieskonius – jis bus labai kvapnus.
Pomidorų masę sutrinkite blenderiu ir supilkite baklažanus.
Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 35 minutes.
Išimkite, pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir patiekite.
Šiuos baklažanus galima patiekti su bet kokiu garnyru ar salotomis.