Eikite į esmę – kiekvienas žmogus gali išgirsti šią frazę, bet ne visi žino, ką ji tiksliai reiškia. Daugelis žmonių mano, kad frazė „Atnešk prie rankenos“ asocijuojasi su žmogumi, išeinančiu iš kambario ar net išeinančiu iš namų. Tačiau rašiklis šiame kontekste įgauna visiškai neįprastas spalvas.
Faktas yra tas, kad anksčiau tešla nebuvo naudojama maistui, maistas buvo vežamas joje kaip induose. Kad būtų lengviau nešiotis maistą, rankenos buvo gaminamos iš tešlos ir dažnai kepamos.
Ilgai gabenus maistą, rankena išsipurvino. Atitinkamai, sunaudojus testo turinį, rašiklis buvo išmestas. Tik vargšai valgė šią duoną. Todėl „gauti reikalą“ reiškia slinkti į skurdą.
Mes jums pasakysime, kaip gaminti mėsos pyragus, kurie neturi senovinio konteksto.
Ingredientai:
- Bulvės – 5 vnt.;
- Sviestas – 20 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Petražolės – pundelis;
- Miltai – 220 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 30 ml;
- Raudonasis svogūnas – 1 vnt .;
- Malta mėsa – 350 g;
- Paprika – 1 vnt .;
- Žalieji svogūnai – 50 g;
- Česnakai – 2 skiltelės;
- Pomidorų padažas – 2 šaukštai.
Gaminimo procesas:
Bulves išvirkite, kol suminkštės, nulupkite ir sutrinkite. Į bulves įberkite druskos, įmuškite kiaušinį, supilkite sviestą ir išmaišykite.
Smulkiai supjaustykite petražoles ir suberkite į bulvių košę. Į tyrę suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite elastingą ir nelipnią tešlą. Palikite tešlą 20 minučių po maistine plėvele.
Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, supjaustykite žalią svogūną ir supjaustykite smulkiai nuluptą papriką. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite maltą mėsą, pasūdykite ir pipiruokite pagal skonį.
Į faršą suberkite žalius svogūnus, pipirus, smulkia tarka sutarkuokite česnako skilteles ir išmaišykite. Į įdarą įpilkite pomidorų pastos ir išmaišykite.
Kol įdaras vėsta, užminkykite tešlą ir padalinkite į 4 lygias dalis, suformuodami kolobokus. Iš kolobokų iškočiokite vienodus 12-14 cm skersmens plokščius pyragus.
Vizualiai padalykite pyragus į 4 trikampius, į kiekvieną dėkite įdarą.
Užpildytą tortiliją uždenkite antrąja tortilija, uždarykite kraštus ir suglamžykite tarpus tarp įdarų.
Tą patį darome su likusiomis pora tešlos dalių.
Paplotį su įdaru atsargiai padalinkite į 4 trikampius pyragėlius, apkepkite keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Taip gausite sultingus mėsos pyragus. Jie turi ploną tešlos sluoksnį, o viduje daug maltos mėsos.