Home » Receptai » Minkšti ir švelnūs sūrio paplotėliai su svogūnais: nepaprastai skanūs

Minkšti ir švelnūs sūrio paplotėliai su svogūnais: nepaprastai skanūs

by admin

Plokščių istorija siekia kelis tūkstančius metų. Tai buvo viena iš pirmųjų duonos rūšių, kurią žmonės pradėjo kepti. Papločiai buvo gaminami iš įvairių rūšių miltų, tokių kaip kvietiniai, ruginiai, kukurūzai, miežiai ir kt.
Įvairios šalys ir regionai turi savo paplotėlių ruošimo būdus.

REKLAMA

Pavyzdžiui, Indijoje plokštainiai vadinami „čapati” ir gaminami iš rupių kvietinių miltų. Vidurinėje Azijoje plokštainiai vadinami „tavlak” arba „patyr” ir kepami tanduroje. Gruzijoje plokštainiai vadinami „mchadi” ir gaminami iš kukurūzų miltų.

Plokštainiai gali būti paprasti ir naminiai arba sudėtingi ir įmantrūs. Kepame paprastus papločius su kefyru.

Ingredientai:

REKLAMA
  • Kefyras – 300 ml;
  • Soda – ½ šaukštelio;
  • Kiaušinis – 1 vnt.;
  • Druska – ⅓ šaukštelio;
  • Miltai – 100 g;
  • Žalieji svogūnai – pundelis;
  • Kietasis sūris – 150 g.

Gaminimo procesas:

Supilkite sodą į kefyrą ir išmaišykite, palaukite komponentų reakcijos. Į masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, jei norite, įberkite juodųjų pipirų ir išmaišykite.

Miltus persijokite į kefyrą ir užminkykite tirštą tešlą. Susmulkinkite žalius svogūnus ir supilkite į tešlą, išmaišykite.

REKLAMA

Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir supilkite į tešlą, išmaišykite. Ant sausos keptuvės dėkite kelis šaukštus tešlos ir išlyginkite paviršių.

Po dangčiu apkepkite papločius ant nedidelės ugnies iš vienos pusės 3-4 minutes, iš kitos 2-3 minutes.

Rezultatas – minkšti, švelnūs sūrio pyragaičiai su svogūnais. Tai geras būdas paįvairinti savo mitybą.

REKLAMA

JUMS TAIP PAT PATIKS