Šis patiekalas tikrai labai skanus ir sotus. Gan neįprastai ir įspūdingai atrodo vafliniai pyragaičiai su skirtingais įdarais. Atrodytų, tokie paprasti ingredientai, bet koks rezultatas!
Kiekvieną pyragą galima papildomai aptepti majonezu. Jei norite, kad šis patiekalas būtų sultingesnis ir sotesnis, šio gaminimo etapo nereikėtų praleisti. Taigi vafliniai pyragaičiai galės išmirkti greičiau ir geriau.
Ingredientai:
- Vaflinis pyragas – 6 vnt.
- Silkė – 1 vnt.
- Grybai – 300 g
- Svogūnai – 2 vnt.
- Morkos – 350 g
- Kietasis sūris – 100 g
- saulėgrąžų aliejus – 2 šaukštai
- Majonezas – pagal skonį
Gaminimo procesas
Išvalome lemputę. Grubiai supjaustykite. Silkę apdorojame, kaulus atskiriame nuo filė. Svogūną ir žuvį sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Išvalome antrą svogūną. Supjaustykite jį mažais kubeliais. Daržovę apkepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
Grybus supjaustykite griežinėliais. Įdėkite juos į svogūną. Viską išmaišome ir pakepiname 7-8 minutes. Blenderiu sutrinkite svogūną su grybais.
Išvirkite morkas. Sutarkuokite smulkia tarka. Įpilkite majonezo ir gerai išmaišykite.
Vaflinį pyragą dėkite į lėkštę. Sutepkite jį žuvies mase.
Uždengiame antruoju pyragu. Viršų patepkite grybų įdaru.
Tada išdėliojame dar vieną vaflinį pyragą. Patepkite ją morkų mase.
Tada dar kartą ta pačia seka išdėliojame pyragus ir įdarus. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Pabarstykite juo pyragą.
Tokį apetitą žadinantį užkandį galite pradėti ragauti iš karto, bet geriau bent 1 valandai nusiųsti į šaldytuvą. Per šį laiką vafliniai pyragaičiai turės laiko išmirkti, o gausite itin skanų pyragą su silke. Beje, jį galima papuošti raudonaisiais ikrais ir krapais. Bus labai malonu!