Lavašo suktinukai su varške – paprastas, bet skanus patiekalas, dėl savo universalumo ir lengvo paruošimo išpopuliarėjęs daugumoje virtuvių.
Lavašas, plonas ir elastingas, yra idealus pagrindas gaminant įvairius užkandžius. Kartu su varške galite gauti ne tik maistingą, bet ir skanų skanėstą, kuris pradžiugins ir vaikus, ir suaugusius.
Lavašo suktinukų su varške populiarumo paslaptis slypi jų įvairovėje. Varškės sūris gali būti derinamas su įvairiais ingredientais, tokiais kaip žolelės, daržovės, prieskoniai ir net mėsa, kad būtų sukurti skirtingi skoniai ir tekstūros.
Dėl to suktinukai yra puikus pasirinkimas tiek prie kasdienės dietos, tiek prie šventinio stalo.
Ingredientai:
- Lavašas – 1 lapas;
- Varškės sūris – 600 g;
- Kietasis sūris – 100 g;
- Žalumynai;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Grietinė – 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas:
Sūrį sutarkuokite ir suberkite į varškę. Smulkiai supjaustykite žalumynus, pavyzdžiui, krapus, ir kartu su vienu kiaušiniu įmaišykite į varškę. Mišinį pasūdykite ir išmaišykite.
Įdarą dėkite ant lavašo lakšto ir paskleiskite per visą paviršių. Susukite pita duoną į vyniotinį su įdaru viduje.
Supjaustykite ritinį mažomis porcijomis ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
Kiaušinį sumaišykite su grietine ir mišiniu aptepkite suktinukus.
Kepkite suktinukus 180 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes.
Prieš gamindami suktinukus galite pabarstyti sezamo sėklomis. Tačiau ir be jo suktinukai išeina visai skanūs.