Home » Receptai » Seniai pamirštas receptas. Bulvių tešlos pyragėliai su sultingu įdaru

Seniai pamirštas receptas. Bulvių tešlos pyragėliai su sultingu įdaru

by admin

Mėsos pyragėliai yra vienas iš populiariausių ir mėgstamiausių patiekalų slavų virtuvėje. Jų istorija siekia tolimą praeitį, kai duona ir mėsa buvo sujungtos viename gaminyje, sukuriant nuoširdų ir skanų patiekalą.

Mėsos pyragėliai turi daugybę variantų ir gali būti ruošiami iš įvairių rūšių tešlos ir mėsos įdarų, todėl jie yra universalus patiekalas bet kokiam stalui.

Pavyzdžiui, kai kuriose vietovėse labiau patinka pyragėliai, įdaryti malta mėsa, o kiti naudoja mėsos gabalus su daržovėmis. Šie skirtumai kiekvienam variantui suteikia ypatingo unikalumo ir charakterio.

Ingredientai:

  • Bulvės – 5 vnt.;
  • Sviestas – 20 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Kiaušinis – 1 vnt.;
  • Petražolės – 1 krūva;
  • Miltai – 220 g;
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • Augalinis aliejus – 30 ml;
  • Raudonasis svogūnas – 1 vnt .;
  • Malta mėsa – 350 g;
  • Paprika – 1 vnt .;
  • Žalieji svogūnai – 50 g;
  • Česnakai – 2 skiltelės;
  • Pomidorų padažas – 2 šaukštai.

Gaminimo procesas:

Nuskustas bulves išvirkite, kol suminkštės, sumaišykite su sviestu ir druska. Susmulkinkite petražoles, suberkite į bulves ir sumuškite kiaušinį.

Sumaišykite visus ingredientus, kol susidarys bulvių košė, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Minkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą, po maistine plėvele palikite šaldytuve 20 minučių.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o žaliuosius svogūnus susmulkinkite. Paprikos vidų išvalome ir supjaustome nedideliais kubeliais.

Maltą mėsą apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Faršą pasūdykite, pabarstykite prieskoniais, suberkite svogūnus. Maltą mėsą pakepinkite su svogūnais, tada suberkite žalius svogūnus ir pipirus.

Po dangčiu toliau kepkite maltą mėsą su daržovėmis ant silpnos ugnies. Kol įdaras vėsta, bulvių tešlą padalinkite į 4 lygias dalis ir suformuokite rutuliukus.

Dvi bandeles iškočiokite į maždaug 20 cm skersmens paplotėlius, vieną iš plokščių paplotėlių vizualiai padalinkite į 4 trikampius, į kiekvieną sudėkite įdarą.

Pirmąjį uždenkite įdaru su antruoju paplotėliu. Uždenkite pyragėlių kraštus ir padalinkite juos į 4 trikampius pyragėlius.

Panašią procedūrą kartojame su likusiais kolobokais.

Kiekvieną pyragėlį sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Dėl to turime skanius mėsos pyragėlius.

Tai geras būdas gaminti naujus bulvių tešlos pyragėlius su klasikiniu įdaru.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas