Šiandien noriu jums pasiūlyti užkandį kiaušinio vyniotinio su silke pavidalu. Labai subtilus ir erdvus užkandžių vyniotinis su žuvimi tiks ir neįprastiems pusryčiams, ir šventiniam stalui.
Ingredientai:
- kiaušiniai 4 vnt.
- grietinės 100 g
- aliejaus 2 v.š
- žiupsnelis druskos
- silpnai sūdyta silkė 250 g (filė)
- minkštas lydytas sūris 150-200 g
- krapai, žalieji svogūnai
- majonezo 1 a.š
Gaminimo procesas
Mums reikės 4 kiaušinių. Baltymus atskiriame nuo trynio.
Išsiunčiame baltymus į dubenį, įberiame žiupsnelį druskos ir plakame mikseriu iki vientisos masės.
Į kitą dubenį įmuškite kiaušinių trynius, supilkite grietinę, 100 g aliejaus, 2 valg. l. ir sumaišykite.
Sudėkite išplaktus baltymus ir išmaišykite šluotele.
Formą arba kepimo skardą uždenkite pergamentu (aš turiu 25 x 35 cm), patepkite aliejumi, ištepkite kiaušinių masę ir kepkite 15 minučių 180 ° C temperatūroje.
Ruošiame įdarą. Imame 250 g lengvai sūdytos silkės (filė), supjaustome kubeliais ir dedame į dubenį. Į žuvį įpilkite 150-200 g minkšto lydyto sūrio, krapų, žalių svogūnų, majonezo 1 a.š. l. ir viską išmaišyti.
Išimkite omletą iš orkaitės ir atvėsinkite ant popieriaus.
Tada ištepame įdarą ir susukame į vyniotinį.
Suvyniokite vyniotinį į foliją ir atšaldykite.
Supjaustykite griežinėliais.
Mūsų kiaušinių suktinukai su silke yra paruošti.