Home » Receptai » Subtilus desertas „Karūna“ keptuvėje – drėgnas ir aromatingas skanėstas prie arbatos!

Subtilus desertas „Karūna“ keptuvėje – drėgnas ir aromatingas skanėstas prie arbatos!

by admin

„Karūnos“ desertas be orkaitės – švelnus, drėgnas ir stebėtinai skanus skanėstas, kuris užkariaus jūsų artimųjų širdis. Šis lengvas receptas puikiai tiks kaip priedas prie arbatos ar kavos.

Ingredientai:

  • 70 g sviesto
  • 120 g cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g rūgpienio sūrio
  • 180 g miltų
  • 10 g kepimo miltelių
  • 1 bananas
  • 3–4 konservuoti persikai

Gaminimo procesas:

Tešlos paruošimas: Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Įmaišykite rūgpienio sūrį, kol masė taps vientisa. Miltus ir kepimo miltelius persijokite, tada švelniai įmaišykite į sūrio masę, kol susidarys vienalytė tešla.

Formos paruošimas: 26 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais, kad tešla nesiliestų prie formos kraštų.

Tešlos klojimas: Išlyginkite tešlą formoje, kad paviršius būtų lygus.

Vaisių paruošimas: Bananą nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Konservuotus persikus nusausinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.

Vaisių klojimas: Ant tešlos paviršiaus išdėliokite banano griežinėlius ir persikų gabalėlius, paskirstydami juos tolygiai.

Kepimas: Uždengite formą dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių. Kai viršutinis sluoksnis nebebus skystas, atsargiai apverskite desertą ant lėkštės ir dar 5 minutes kepkite iš kitos pusės.

Patiekimas: Leiskite desertui šiek tiek atvėsti, tada supjaustykite ir patiekite su mėgstama arbata ar kava.

Šis desertas puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Jo švelnus ir drėgnas tekstūra bei vaisių skonis patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Be to, šis receptas yra paprastas ir greitas, todėl net ir mažai patyrusiems virtuvėje asmenims pavyks jį paruošti.

Norint pasaldinti desertą, galite pabarstyti jį cukraus pudra arba patiekti su šiek tiek plakto grietinėlės. Taip pat galite eksperimentuoti su kitais vaisiais, pvz., obuoliais ar kriaušėmis, kad suteiktumėte desertui naujų skonių.

Nepamirškite, kad šis desertas geriausiai skonis šiltas, todėl patiekite jį iš karto po paruošimo. Tačiau jei liks likučių, juos galite laikyti šaldytuve ir suvartoti per kelias dienas.

Išbandykite šį nuostabų „Karūnos“ desertą be orkaitės ir nustebinkite savo artimuosius skaniu ir lengvai paruošiamu skanėstu!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas