Home » Receptai » Lengviau nei manote. Geriausias sluoksniuotos tešlos užkandžių receptas

Lengviau nei manote. Geriausias sluoksniuotos tešlos užkandžių receptas

by admin

Pirmą kartą apie sluoksniuotą tešlą jie sužinojo gana seniai – 1645 m. Pirmąją istorijoje sluoksniuotą tešlą paruošė prancūzų konditerijos šefo mokinys. Tai nenuostabu, daug žinomų patiekalų receptų sugalvojo žinomų virėjų mokiniai.

REKLAMA

Tačiau šio studento istorija labai tragiška. Šią tešlą jis sugalvojo neatsitiktinai. Tai buvo būtina norint pamaitinti sergantį tėvą. Jis negalėjo valgyti paprastos duonos, todėl konditerijos šefo mokinys sugalvojo sluoksniuotą tešlą.

Dabar ši tešla pradėta naudoti tiesiogine prasme visur. Iš sluoksniuotos tešlos gaminkime suktinukus užkandžiams.

Ingredientai:

REKLAMA
  • sluoksniuotos tešlos – 400 g;
  • petražolės – 20 g;
  • lydytas sviestas – 30 g;
  • druska – 4 g;
  • česnakai – 10 g;
  • kumpis – 150 g;
  • sūris – 150 g;
  • kiaušiniai – 1 vnt.

Ingredientai padažui:

  • česnakai – 10 g;
  • majonezas – 40 g;
  • kiaušiniai – 1 vnt .;
  • parmezanas – 50 g;
  • vanduo – 25 ml;
  • alyvuogių aliejus – 20 ml;
  • citrinos sultys – 10 ml;
  • cukrus – 6 g;
  • garstyčios – 10 g;
  • druska – 3 g;
  • juodieji pipirai – 3 g.

Gaminimo procesas:

Sluoksniuotą tešlą iškočiokite į sluoksnį. Susmulkinkite petražoles ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Į mišinį įpilkite druskos, perspauskite česnaką ir išmaišykite.

REKLAMA

Šiuo mišiniu sutepkite tešlos lakštą. Kumpį supjaustykite mažais kubeliais ir tolygiai išdėliokite ant tešlos sluoksnio.

Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite ant kumpio sluoksnio ant tešlos.

Tešlą susukite į ritinį ir supjaustykite nedidelėmis porcijomis.

REKLAMA

Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Įmuškite kiaušinį ir juo aptepkite visus suktinukus.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Padažui į maišytuvo dubenį sudėkite česnaką, majonezą, kiaušinį, smulkiai tarkuotą parmezaną, įpilkite vandens, citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus. Į mišinį suberkite druską, cukrų, juoduosius pipirus, suberkite garstyčias ir plakite iki vientisos masės.

REKLAMA

Puikus užkandis iš sluoksniuotos tešlos suktinukų su įdaru. Padažas padarys suktinukus pikantiškesnius.

JUMS TAIP PAT PATIKS