Home » Receptai » Labai skanus bulvių pyragas su grybais vakarienei ar pietums!

Labai skanus bulvių pyragas su grybais vakarienei ar pietums!

by admin

Jei norite greitai ir lengvai paruošti skanius bei sočius pietus ar vakarienę visai šeimai, šis bulvių pyragas su grybais yra puikus pasirinkimas. Šis patiekalas ne tik paprastas ir greitai paruošiamas, bet ir turi nuostabų skonį, kuris patiks kiekvienam. Mano šeima tiesiog dievina šį receptą, nes jis yra sotus ir aromatingas, o paruošimas užtrunka vos šiek tiek laiko. Taip pat galite lengvai pritaikyti šį patiekalą pagal savo skonį, pridedant įvairių ingredientų, tokių kaip šoninė, mėsa, paprika ar pomidorai.

REKLAMA

Bulvės – pagrindinis šio patiekalo ingredientas. Jos ne tik suteikia patiekalui sotumo, bet ir puikiai dera su kitais ingredientais. Bulvės yra lengvai prieinamos, jas galima rasti bet kurioje parduotuvėje, o jų skonis yra universalus ir puikiai derantis su daugybe įvairių patiekalų. Be to, bulvės yra puikus angliavandenių šaltinis, todėl šis patiekalas yra ypač maistingas ir užtikrina ilgalaikį sotumo jausmą.

Šis receptas tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o paruošimas yra paprastas ir greitas. Patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams, todėl tai tikrai yra universalus patiekalas, kurį galima gaminti bet kuria proga. Jei turite mažai laiko, bet norite pasimėgauti skaniu ir sotus patiekalu, šis bulvių pyragas yra idealus pasirinkimas. Be to, šis patiekalas ne tik skanus, bet ir maistingas, nes jame gausu daržovių ir baltymų, kurie padeda išlaikyti energiją visą dieną.

Ingredientai:

  • Apie 500–600 g bulvių (priklauso nuo dydžio)
  • 30 g sviesto
  • 60 ml karšto pieno
  • 1 kiaušinis
  • 150 g miltų
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 morka
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Itališkų žolelių (pagal skonį)
  • 500 g grybų (gali būti pievagrybiai, miško grybai ar šampinjonai)
  • Augalinis aliejus kepimui
  • 150 g tarkuoto sūrio (gali būti mozzarella, čederio arba parmezano)
  • Šiek tiek smulkintų krapų papuošimui

Gaminimo procesas

Paruoškite daržoves: Pirmiausia smulkiai supjaustykite svogūną, kad jis greičiau ir tolygiai iškeptų. Morką sutarkuokite stambia tarka, kad būtų malonu ją valgyti. Svogūną pakepinkite augaliniame aliejuje, kol jis taps skaidrus ir minkštas. Po to įdėkite tarkuotas morkas ir kepkite kartu, kol jos taps švelnios ir lengvai paruduos. Įberkite druskos, pipirų bei itališkų žolelių pagal savo skonį, kad suteiktumėte patiekalui papildomo aromato.

Paruoškite grybus: Grybus gerai nuplaukite ir supjaustykite į mažesnius gabaliukus. Juos kepkite atskirai, naudojant augalinį aliejų. Kai grybai išgaruos savo vandenį ir taps minkšti, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų pagal skonį. Grybai suteikia patiekalui ne tik papildomo skonio, bet ir malonios tekstūros.

REKLAMA

Bulvių košė: Tuo tarpu, kol daržovės ir grybai kepa, galite pasirūpinti bulvėmis. Virkite bulves iki minkštumo (apie 15–20 minučių, priklausomai nuo jų dydžio). Išvirus bulves, jas nusunkite ir sumaišykite su sviestu bei karštu pienu. Gerai išmaišykite, kol susidarys švelni ir vienalytė bulvių košė. Jei norite, galite pridėti šiek tiek daugiau pieno, kad košė būtų minkštesnė.

Tešlos paruošimas: Kai bulvių košė šiek tiek atvės, įmuškite kiaušinį ir sumaišykite su koše iki vientisos masės. Po to suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisa tešla.

Sluoksnių sudėjimas: Paruoškite kepimo formą, ją išklokite kepimo popieriumi ir patepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite bulvių tešlą į formą ir suformuokite dubenį, palikdami kraštus, kad užpildytumėte juos kitais ingredientais. Pirmiausia uždėkite pusę grybų ir tolygiai išlyginkite. Ant grybų sluoksnio uždėkite morkas su svogūnais, tada uždėkite likusią grybų pusę.

Kepimas orkaitėje: Uždengus viską folija, kepkite orkaitėje 200 °C temperatūroje apie 30–40 minučių, kol viskas susitvirtins. Po šio laiko nuimkite foliją, pabarstykite viską tarkuotu sūriu ir grąžinkite į orkaitę dar apie 10–15 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai paruduos.

REKLAMA

Pabaiga ir patiekimas: Iškepusį pyragą pabarstykite smulkintais krapais. Krapai suteiks gaivumo ir papildomo skonio, taip pat papuoš šį nuostabų patiekalą.

Tai tikrai yra puikus patiekalas, kuris ne tik maloniai nustebins jūsų šeimą, bet ir taps mėgstamu receptu kiekvieną kartą, kai norite skanių ir sočių pietų ar vakarienės. Bulvių pyragas su grybais yra lengvai pritaikomas pagal jūsų skonį, todėl galite eksperimentuoti su ingredientais ir sukurti įvairias variacijas. Gero apetito!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas