Home » Receptai » Skani mėsa po bulvių sluoksniu. Toks patiekalas vertas šventinio stalo

Skani mėsa po bulvių sluoksniu. Toks patiekalas vertas šventinio stalo

by admin

Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas šventiniam stalui, nes jame dera sultinga kiauliena ir gardus bulvių sluoksnis su traškia sūrio plutele. Be to, šis receptas yra patogus tuo, kad mėsą ir garnyrą pateikiame kartu, todėl nereikia rūpintis atskirais patiekalais. Rezultatas – nepaprastai skanus ir sotus patiekalas, kuris tikrai sužavės jūsų svečius.

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos nugarinės
  • 250 g marinuotų grybų
  • 150 g svogūnų
  • 1 pomidoras
  • 400 g bulvių
  • 150 g kietojo sūrio
  • 50 g majonezo
  • 1 kiaušinis
  • 50 g miltų
  • 0,25 šaukštelio druskos
  • 0,25 šaukštelio maltų pipirų

Gaminimo procesas:

Paruošimas: Pirmiausia surinkite visus reikalingus ingredientus. Šiame recepte naudojami marinuoti miško grybai, tačiau galite pasirinkti ir kitus mėgstamus marinuotus grybus pagal savo skonį.

Mėsos paruošimas: Kiaulienos nugarinę supjaustykite maždaug 1 cm storio gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį švelniai išmuškite mėsos plaktuku, kol jų storis sumažės per pusę. Tai padės mėsai tapti minkštesnei ir greičiau iškepti. Pabarstykite gabalėlius druska ir maltu juoduoju pipiru pagal skonį. Sudėkite mėsos gabalėlius vieną ant kito ir palikite marinuotis bent 30 minučių, kad prieskoniai įsigertų.

Bulvių paruošimas: Nulupkite bulves ir sudėkite jas į puodą su vandeniu. Virkite, kol bulvės taps minkštos. Kai bulvės išvirs, nupilkite vandenį, tačiau šiek tiek sultinio pasilikite. Sutrinkite bulves iki vientisos masės, prireikus įpilkite šiek tiek sultinio, kad košė būtų norimos konsistencijos. Galite naudoti trintuvą arba šakutę, svarbu, kad neliktų didelių gabalėlių.

Grybų ir svogūnų paruošimas: Smulkiai supjaustykite marinuotus grybus ir svogūnus. Sumaišykite juos tarpusavyje. Kadangi naudojami marinuoti grybai, jie suteiks svogūnams šiek tiek rūgštumo. Jei vietoj marinuotų grybų naudojate šviežius pievagrybius, rekomenduojama juos kartu su svogūnais šiek tiek pakepinti keptuvėje su trupučiu aliejaus, kad išryškėtų jų skonis.

Mėsos dengimas: Į vieną dubenį įmuškite kiaušinį ir lengvai jį išplakite. Į kitą dubenį suberkite miltus. Kiekvieną marinuotą mėsos gabalėlį pirmiausia pamirkykite kiaušinio plakinyje, o tada apvoliokite miltuose, kad susidarytų lengva pluta. Tai padės išlaikyti mėsos sultingumą kepimo metu.

Sluoksniavimas: Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba naudokite nepridegantį kilimėlį. Ant paruoštos skardos išdėliokite miltuose apvoliotus mėsos gabalėlius. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždėkite grybų ir svogūnų mišinį, tolygiai paskirstydami jį per visą paviršių. Ant viršaus uždėkite plonai supjaustytus pomidoro griežinėlius.

Bulvių sluoksnis: Ant kiekvieno paruošto gabalėlio uždėkite bulvių košės sluoksnį, švelniai paspausdami, kad ji priliptų prie kitų ingredientų. Ant bulvių sluoksnio užtepkite nedidelį kiekį majonezo arba, jei pageidaujate lengvesnio varianto, galite naudoti grietinę. Pagardinkite šiek tiek druska ir pipirais pagal skonį.

Sūrio sluoksnis: Galiausiai, ant viršaus pabarstykite tarkuoto kietojo sūrio sluoksnį. Sūris suteiks patiekalui traškią ir auksinę plutelę, kuri puikiai papildys bendrą skonį.

Kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių Celsijaus. Įdėkite kepimo skardą su paruoštais mėsos gabalėliais į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių, kol sūris taps auksinės spalvos, o mėsa bus pilnai iškepusi. Kepimo laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės, todėl rekomenduojama patikrinti mėsos būklę prieš išimant iš orkaitės.

Patiekimas: Išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir leiskite patiekalui kelias minutes pastovėti, kad skoniai susimaišytų ir patiekalas šiek tiek atvėstų.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas