Home » Receptai » Šis ingredientas tinka ne tik salotoms. Krabų lazdelės su sūriu: gaminu pietums, vakarienei ar užkandžiui

Šis ingredientas tinka ne tik salotoms. Krabų lazdelės su sūriu: gaminu pietums, vakarienei ar užkandžiui

by admin

Krabų lazdelės yra vienas iš labiausiai aptarinėjamų XX amžiaus pabaigos produktų. Faktas yra tas, kad anksčiau rinkoje nebuvo krabų lazdelių. Šis maisto stebuklas atsirado dėl stipriai pabrangusios krabų mėsos Japonijoje. Tada vienas iš verslininkų nusprendė sukurti krabų mėsos analogą japonams – pagaliukus iš žuvies mėsos ir riebalų.

REKLAMA

Produktas pasirodė prieštaringas, tačiau buvo labai populiarus. 1970–1980 metais krabų lazdelės atkeliavo į kitas Azijos šalis, o iš ten – į SSRS.

1990-aisiais šeimininkės iš krabų lazdelių ruošdavo įvairias salotas. Tačiau buvo virėjų, kuriems pavyko iš jų pagaminti kotletus.

Ingredientai:

  • Krabų lazdelės – 300 g;
  • Sūris – 200 g;
  • Kiaušinis – 2 vnt.;
  • Grietinė – 2 šaukštai;
  • Miltai – 6 šaukštai;
  • Česnakai – 2 skiltelės;
  • Daržovių aliejus;
  • Džiuvesėliai.

Gaminimo procesas:

REKLAMA

Smulkia tarka sutarkuokite krabų lazdeles ir sūrį. Į mišinį įmuškite vieną kiaušinį, įpilkite grietinės ir 4 šaukštus miltų, gerai išmaišykite ingredientus.

Perspauskite česnaką, įberkite druskos pagal skonį ir vėl sumaišykite ingredientus, kad jie būtų panašūs į maltą mėsą. Iš gautos masės formuojame nedidelius kotletukus.

Kotletus apvoliokite miltuose, tada plaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Sudėkite kotletus į keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Galiausiai turime skanių ir neįprastų krabų pyragėlių.

REKLAMA

Šis užkandis taps jūsų šeimos mėgstamiausiu.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas