Pyragai – tai minkštos bandelės su įdaru viduje. Tik jei bandelės dažniausiai būna su saldžiu įdaru, pyragai gali būti gaminami su beveik bet kokiu įdaru. Vienas iš populiariausių pyragų rūšių yra bulviniai pyragai. Pyragai su bulvėmis ir grybais aptinkami beveik visose kultūrose, pavyzdžiui, osetinų pyragas.
Šiais laikais parduotuvėse ir kepyklose gana sunku rasti skanių pyragų su bulvėmis. Daugybė neskanių pyragų, kurie nėra minkšti ir sultingi. Todėl pyragus geriau gaminti patiems namuose. Tai neužims daug laiko, ypač jei kepsite keptuvėje.
Ingredientai:
- Šiltas bulvių nuoviras – 400 ml;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Mielės – 1 šaukštelis;
- Miltai – 600 g;
- Augalinis aliejus – 50 ml.
Užpildo ingredientai:
- Bulvės – 550 g;
- Svogūnai – 1 vnt.;
- Grybai – 250 g;
- Druska – ½ šaukštelio.
Gaminimo procesas:
Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje.
Smulkiai nuluptus grybus supjaustykite ir suberkite į svogūną. Kepkite, kol iš grybų išeis drėgmė.
Į šiltą bulvių vandenį suberkite druską, cukrų ir mieles ir išmaišykite. Į vandenį įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir minkykite elastingą minkštą tešlą.
Sutepkite bandelę augaliniu aliejumi ir vėl minkykite. Uždenkite bandelę maistine plėvele ir palikite 10-15 minučių.
Keptus grybus ir svogūnus sumaišykite su bulvėmis ir šį mišinį apverskite tyrele.
Išmuškite tešlą ir padalinkite į 10 vienodų rutuliukų.
Ištepkite stalą augaliniu aliejumi ir rankomis formuokite storus plokščius pyragus iš kolobokų. Į kiekvieną tortiliją sudėkite įdarą ir sandariai uždarykite.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir dėkite kiekvieną pyragą siūle žemyn.
Kepkite pyragus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas yra minkšti ir minkšti bulvių pyragai.

Jie turi daug įdaro po plona auksine tešla.