Krapai – ne tik aromatingas, bet ir itin naudingas prieskonis, kurį galima užsiauginti namuose ir savo vasarnamyje visą šiltąjį sezoną. Daugelis sodininkų mėgsta jį sodinti pakartotinai visą pavasarį ir vasarą, aprūpindami šviežiomis žolelėmis iki pirmųjų šalnų.
Užauginti krapus galima ir bute ant palangės, vėliau pernešant į balkoną. Svarbiausia yra tinkama priežiūra ir dėmesys, kurių dėka ant jūsų stalo visada bus šviežių žalumynų.

Kaip sėti krapus
Krapų sėklose gausu eterinių aliejų, todėl jų dygimas yra gana ilgas procesas.
Norint paspartinti sėklų daigumą, prieš sėją jas reikia paruošti. Krapai taip pat gerai nepakenčia rūgščios dirvos.
Krapų sėklų paruošimas
Jie pradeda mirkyti sėklas karštame vandenyje tris dienas, o vanduo reguliariai atnaujinamas karštu vandeniu.
Po to išbrinkusios sėklos išdėliojamos ant drėgno audinio, dedamos į plastikinį maišelį ir dar keturias dienas laikomos šiltoje vietoje.
Kai ant sėklų atsiranda daigų, jie šiek tiek išdžiovinami ir pasodinami į žemę.
Sodindami krapus, rinkitės gerai apšviestą vietą ir nesėkite jų ištisiniu sluoksniu, o sėklas suberkite grupėmis į duobutes. Į kiekvieną duobutę įberiama nedidelį kiekį sėklų, užberiama žemėmis ir gausiai laistoma.
Šis krapų sodinimo būdas yra populiarus tarp sodininkų ir leidžia mėgautis aromatingomis šviežiomis žolelėmis. Rudenį krapų skėčiais uždengiami daržovių preparatai.

Taip užauginti krapai nereikalauja papildomų trąšų, ypač cheminių, todėl yra ne tik skanūs, bet ir saugūs sveikatai.