Home » Receptai » Vištienos suktinukai orkaitėje gaunasi švelniausią ir skaniausią vištienos filė, labai sultinga (galima gaminti su skirtingais įdarais)

Vištienos suktinukai orkaitėje gaunasi švelniausią ir skaniausią vištienos filė, labai sultinga (galima gaminti su skirtingais įdarais)

by admin

Šiandien ruošiu skanų karštą patiekalą – vištienos suktinukus su įdaru. Šiuos sultingus karštus suktinukus galima patiekti ant bet kurio šventinio stalo ar šeimos vakarienės su garnyru. Viskas paruošta labai paprastai.

REKLAMA

Ingredientai:

  • vištienos šlaunelių filė – 7-8 vnt.
  • sūris – 70-100 g.
  • česnakai – 2 skiltelės
  • majonezas arba grietinė – 2 šaukštai.
  • žalumynai – pundelis
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
  • druska – 0,5 šaukštelio.
  • saldi paprika – 0,5 šaukštelio.
  • juodieji pipirai – pagal skonį

Gaminimo procesas

Šiems suktinukams naudoju vištienos šlaunelių filė. Uždenkite maistine plėvele ir pamuškite plaktuku. Galite paimti vištienos krūtinėlę, iš pradžių supjaustykite ją išilgai į 3 dalis plonomis riekelėmis. Druska ir pipirai.

Įdarui sūrį sutarkuoti stambia tarka, o čia aš sutarkuosiu 2 skilteles česnako. Suberiame smulkintus žalumynus, aš naudojau petražoles. Pagardinkite majonezu arba grietine ir išmaišykite. Įdaras suktinukams paruoštas.

Įdarui pasirinktinai galite naudoti daržoves arba keptus grybus.

Ant krašto dėkite įdarą ir susukite. Jei norite, kraštus galite pritvirtinti dantų krapštuku. Tą patį darome ir su likusia filė.

Paimkite orkaitės indą ir sutepkite jį augaliniu aliejumi. Visus gatavus suktinukus į formą sandariai vienas prie kito sudedame. Galite kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje.

REKLAMA

Toliau ruoškite padažą suktinukų patepimui. Į vieną šaukštą augalinio aliejaus įberkite pusę arbatinio šaukštelio druskos ir pusę šaukštelio saldžiosios paprikos. Sumaišykite. Šiuo padažu sutepame visus vištienos suktinukus.

Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 – 40 minučių. Išimkite suktinukus iš orkaitės ir patiekite su bulvių koše ar bet kokiu kitu garnyru.

Rezultatas yra labai skani, sultinga vištienos mėsa, kuri tiesiog tirpsta burnoje.

Jei receptas patiko, spauskite like, palikite komentarus ir prenumeruokite mano kanalą ir nepamirškite paspausti varpelio, kad nepraleistumėte naujų vaizdo įrašų. Linkiu visiems gero apetito ir iki greito pasimatymo.

REKLAMA

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas