Home » Receptai » Trys bulvės ir 300 g mėsos. Geriausias pasaulyje bulvių receptas

Trys bulvės ir 300 g mėsos. Geriausias pasaulyje bulvių receptas

by admin

Tokie skanūs mėsa įdaryti bulvių rutuliukai su traškia plutele yra ne tik puikus delikatesas, bet ir originalus šventinis patiekalas, pasirinkimas iškylai ar stovyklavimui. Į rutuliukų vidų galite dėti įvairiausių įdarų, net tik žalumynų ir druskos, ir gausite labai skanų užkandį.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • vištienos mėsa, 300 g;
  • bulvės, 3 vnt;
  • svogūnas, 1 vnt;
  • kumpis, 80 g;
  • žalumynai, 70 g;
  • druska, pipirai, prieskoniai;
  • kiaušinių kepimui, 3 vnt., džiūvėsėliai, 200 g ir miltų, apie 100 g.

Gaminimo procesas

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje.

Atskirai išvirkite vištieną pasūdytame vandenyje su prieskoniais.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės.

Bulves sutrinkite ir sumaišykite su svogūnais.

Mėsą atvėsinkite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į bulvių košę.

Smulkiai supjaustykite žalumynus ir suberkite į tyrę.

Smulkiai supjaustykite kumpį ir sumaišykite su likusia mišinio dalimi.

Mišinį pasūdykite ir pipiruokite, įberkite prieskonių pagal skonį.

Iš masės formuojame nedidelius rutuliukus, tokius kaip graikinius riešutus.

Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais.

Pirmiausia pamirkykite rutuliukus miltuose, tada kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.

Kepkite augaliniame aliejuje iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Patiekiant galima pabarstyti ir smulkiai pjaustytu česnaku, sumaišytu su žolelėmis ir tarkuotu sūriu.

Kaip jau sakiau, galite įdėti įdarą į rutuliukų vidų, tada jis pasirodys dar sotesnis ir skanesnis.

JUMS TAIP PAT PATIKS