Home » Receptai » Tirpstantys burnoje Napoleono sausainiai. Paprasta ir skanu prie arbatos

Tirpstantys burnoje Napoleono sausainiai. Paprasta ir skanu prie arbatos

by admin

Minkšti sausainiai su riešutų įdaru ir traškia plutele. Tai greitas ir paprastas receptas, kurį greitai pagaminsite, kai svečiai jau prie durų.

Pagaminimui jums reikės šių ingredientų:

  • miltai, 500 g;
  • atšaldytas sviestas, 250 g;
  • riebios grietinėlės arba pieno, 200 ml;
  • kepimo miltelių, 0,5 arb;
  • trynys, 1 vnt.

Norėdami paruošti įdarą, paimkite:

  • kapotų graikinių riešutų, 150 g;
  • cukraus, 3 v.š.

Gaminimo procesas

Miltus persijojame ir sutriname į trupinius su atvėsusio sviesto gabalėliais.

Į trupinius supilkite grietinėlę arba pieną, trynį ir kepimo miltelius.

Masę išminkome ir paverčiame minkšta ir lanksčia tešla.

Tešlą padalinkite į 6 dalis, kiekvieną susukite į bandelę ir uždenkite. Mes siunčiame į šaldytuvą 30 minučių.

Riešutus sumalkite ir sumaišykite su cukrumi.

Patarimas: kaip įdarą galite naudoti aguonas, sutrintas su cukrumi, džiovintus vaisius, susmulkintas ir sumaišytas su medumi.

Kiekvieną tešlos kepalą iškočiojame į ploną paplotėlį ir supjaustome trikampiais.

Ant kraštelio dedame įdarą ir susukame vamzdelius, apverčiame ir darome beigelius.

Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išdėliokite sausainius.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 minutes.

Sausainius pabarstykite cukraus pudra arba suberkite į miltelius su vanile sumaišytus sausainius ir išmaišykite.

Tokie minkšti, traškūs sausainiai jums tikrai patiks ir pradėsite juos gaminti dažnai.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas