Daugelyje šalių yra kopūstų suktinukų recepto analogų. Faktas yra tai, kad tradicija mėsą vynioti į kopūstų lapus yra gana sena. Dažniausiai šio recepto tendencija pastebima Europoje, Kaukaze ir Rytuose.
Pirmą kartą jie pradėjo gaminti mėsą tokiu būdu Osmanų imperijoje. Iš ten receptas persikėlė pas europiečius, kurie noriai perėmė kopūstų suktinukų ruošimo patirtį. Be kopūstų lapų, į vyšnių lapus žmonės vyniodavo mėsą. Tačiau NVS šalyse receptas su kopūstais įsitvirtino geriau.
Kartu paruošime tinginio kopūsto suktinukus su kopūstu ir faršu.
Ingredientai:
- Ryžiai – 80 g;
- Kopūstai – 300 g;
- Malta mėsa – 500 g;
- Svogūnai – 2 vnt.;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Paprika – 1 šaukštelis;
- Juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
- Chmeli – suneli – ½ šaukštelio;
- Augalinis aliejus – 40 ml;
- Morkos – 1 vnt.;
- Grietinė – 100 g;
- Pomidorų pasta – ½ šaukštelio.
Gaminimo procesas:
Virkite ryžius, kol iškeps. Kopūstą smulkiai supjaustykite, svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Kopūstą palikite verdančiame vandenyje 15 minučių.
Faršą sumaišykite su svogūnais, virtais ryžiais ir kopūstais, išspaustais iš skysčio pertekliaus. Į faršą suberkite druską, papriką, juoduosius pipirus ir suneli apynius, įmuškite kiaušinį.
Į maltą mėsą per spaudą įmeskite česnako skiltelę, gerai išmaišykite visus ingredientus.
Kepimo formą patepkite augaliniu aliejumi, suformuokite kopūstų suktinukus ir padėkite ant dugno.
Kepkite kopūstų suktinukus 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Šiuo metu svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
Svogūnus ir morkas pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, pagal skonį druskos ir pipirų. Į daržoves įpilkite grietinės ir pomidorų pastos, įpilkite vandens ir lengvai užvirkite.
Padažą užpilame ant kopūstų suktinukų ir vėl kepame 180 laipsnių temperatūroje 15 min.
Dėl to turime sultingus kopūstų suktinukus.
Šis receptas puikiai tinka žmonėms, kurie nenori ilgai vynioti maltos mėsos į kopūstų lapus.