Home » Receptai » Tiesiog itrinu juos su miltais. Paprastų čeburekų jau nevertiname: verdu sultingus, traškius, su puslelėmis

Tiesiog itrinu juos su miltais. Paprastų čeburekų jau nevertiname: verdu sultingus, traškius, su puslelėmis

by admin

Vienas iš mano mėgstamiausių receptų: bulgariški čeburekai su fetos sūriu ir žolelėmis, bet tinka bet koks jūsų skonio įdaras. Žinoma, ši tešla puikiai tiks mėsos įdarui, bet galima naudoti ir grybų ar saldaus įdarą.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • vanduo, 200 ml;
  • druskos, 1 šaukštelis;
  • augalinis aliejus, 4 šaukštai;
  • miltų, apie 4 stiklines.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

  • fetos sūris, 500 g;
  • žalieji svogūnai ir žolelės, po gerą pundelis;
  • pipirų.

Gaminimo procesas

Aš matuoju stikline 200 g.

Šiltame vandenyje ištirpinkite druską.

Išsijokite miltus ir supilkite augalinį aliejų, trinkite rankomis, kol susidarys trupiniai.

Dabar užpilkite pasūdytu vandeniu ir minkykite tankią tešlą – tada ji taps minkštesnė.

Įdėkite tešlą į maišelį ir palikite ant stalo 30 – 50 minučių.

Trys sūriai ant rupios trintuvės.

Patarimas : jei sūris per sūrus, iš pradžių gabalėlį jo galite pamirkyti vandenyje, o jei lengvai pasūdyti, sutarkuoti, įberti druskos pagal skonį.

Smulkiai supjaustykite žalius svogūnus ir krapus, sumaišykite su sūriu ir pipirais.

Tešlą padalinkite į 12 dalių ir kiekvieną iškočiokite į apskritimą. Labai plonai tešlos iškočioti nereikėtų – ši tešla turi būti tirštesnė nei įprastai tešlai, tuomet kepant susidarys burbuliukai.

Formuojame čeburekus su įdaru, kraštus gerai užspaudžiame.

Apkepkite įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.

JUMS TAIP PAT PATIKS