Daugeliui žmonių, ypač rytiečiams, paplotėlis yra svarbus miltų gaminys. Dykumose papločiai pakeitė duoną daugiau nei 1000 metų. Faktas yra tas, kad, pavyzdžiui, pyragai Egipte buvo kepami tiesiai smėlyje.
Dykumose smėlis nepaprastai įkaista. Dykumos gyventojams tereikia išminkyti tešlą ir padėti ją po smėliu. Dėl unikalios tešlos paruošimo technologijos ji išlieka švari ir iškepusi smėlyje.
Šiais laikais ši technika retai naudojama. Iš esmės taip egiptiečiai linksmina turistus. Parodysime tikrai skanių paplotėlių su kopūstais receptą, kurį paruošti nebūtina skristi į dykumą.
Ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Pienas – 300 ml;
- Vanduo – 300 ml;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Sausos mielės – 10 g;
- Miltai – 360 g;
- Kopūstai – 500 g;
- Morkos – 1 vnt.;
- Žalieji svogūnai – pundelis.
Gaminimo procesas:
Į dubenį supilkite šiltą pieną ir vandenį, išmuškite kiaušinius, suberkite druską, cukrų ir mieles, išmaišykite. Į mišinį supilkite miltus, išminkykite tešlą. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltai pusvalandžiui.
Smulkiai supjaustykite kopūstą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių. Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka ir kartu su druska ir pipirais suberkite į kopūstą.
Pirmiausia iš kopūsto išspauskite drėgmę.
Daržovių mišinį paskleiskite į tešlą. Susmulkinkite žalius svogūnus, supilkite į tešlą ir išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir įdėkite 2 kaušelius tešlos. Paplotį apkepkite 4 minutes iš vienos pusės, porą minučių iš antrosios.
Gaunasi paprasti kopūstų paplotėliai

Jie patiekiami ir pusryčiams, ir kaip popietės užkandis.