Blynai – paprastas miltinis gaminys, dažniausiai ruošiamas pusryčiams. Dažnai pradedantiesiems nepavyksta paruošti skanių blynų. Kokia gali būti problema? Kaip pagaminti purius ir minkštus blynus?
Kad blynai nebūtų žemi ir lipnūs, reikia laikytis kelių paprastų taisyklių.
Pirma, blynus virti tik iš šiek tiek šiltų ingredientų, išskyrus šaltus.
Antra, blynus reikia kepti po dangčiu, taip jie greičiau iškils. Tuo pačiu metu negalite iš anksto atidaryti dangtelio, kitaip blynai nukris.
Paruoškime purius blynus su įdaru.
Ingredientai:
- Kefyras – 400 g;
- Grietinė – 2 šaukštai;
- Kiaušiniai – 1 vnt.;
- Kepimo soda – ½ šaukštelio;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Miltai – 300 g.
Užpildo ingredientai:
- Kumpis – 100 g;
- Sūris – 100 g;
- Pomidoras – 100 g;
- Alyvuogės – 10 vnt.;
- Žalieji svogūnai – 30 g.
Gaminimo procesas:
Į dubenį su kefyru supilkite grietinę, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Miltus ir sodą persijokite į kefyrą, užminkykite tirštą, tankią tešlą.
Dešrą ir pomidorą supjaustykite mažais kubeliais, o alyvuoges supjaustykite į puodelius. Smulkiai supjaustykite žalius svogūnus, o sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Ant tešlos dėkite įdarą dešros, pomidorų, alyvuogių, svogūnų ir sūrio pavidalu ir išmaišykite.
Keptuvės dugną patepkite augaliniu aliejumi ir įkaitinkite.
Į keptuvę dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
Iškepus blynus rekomenduojama padėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
Rezultatas – purūs blynai, kurių skonis primena picą.