„Silkė pataluose“ – vienas populiariausių ir ikoniškiausių rusų virtuvės patiekalų, kuris tradiciškai pasirodo ant švenčių stalų, ypač per Naujuosius metus, gimtadienį ar kitas reikšmingas šventes. Kiekvienas sluoksnis atlieka savo vaidmenį, šios salotos sujungia paprastumą ir eleganciją ir yra puikus pavyzdys, kaip naudojant paprastus ingredientus sukuriami sudėtingi skoniai.
Patiekalo pagrindas – sūdyta silkė, kuri supjaustoma ir dedama ant salotų dugno. Tai suteikia patiekalui aštrų ir sodrų skonį. Kitas sluoksnis yra virtos daržovės, pavyzdžiui, bulvės, morkos ir burokėliai. Šie ingredientai ne tik suteikia tekstūros, bet ir suteikia saldaus skonio, kuris puikiai kontrastuoja su žuvies sūrumu.
Ingredientai:
- Bulvės – 7 vnt.;
- Morkos – 4 vnt.;
- Burokėliai – 4 vnt.;
- Majonezas;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
- Svogūnai – 2 vnt.;
- Vanduo – 100 ml;
- Actas 9% – 30 ml;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Silkė – 150 g.
Gaminimo procesas
Burokėlius dedame į foliją, o bulves ir morkas dedame į kepimo indą. Burokėlius kepkite 2 valandas, o likusias daržoves – 1 valandą 200 laipsnių temperatūroje.
Svogūną smulkiai supjaustykite, sumaišykite su druska, cukrumi, actu ir vandeniu, palikite 10-15 minučių pasimarinuoti. 3,5 bulvės sutarkuokite stambia tarka į kepimo žiedą, pasūdykite ir patepkite majonezu.
Ant bulvių sluoksnio uždėkite ½ dalį rauginto svogūno, tada supjaustykite ½ dalį silkės. 2 morkas įtrinkite ant žuvies sluoksnio ir patepkite majonezu.
Ant morkų sluoksnio sutarkuokite 2 burokėlius ir aptepkite majonezu. Tada vėl padėkite bulvių, svogūnų, žuvies ir morkų sluoksnį.
Išvirusius kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus, baltymus įtrinkite ant morkų sluoksnio, padengto majonezu. Burokėlius dėkite ant baltyminio sluoksnio ir patepkite majonezu.
Smulkiai sutarkuokite trynius ant burokėlių sluoksnio. Palikite salotas porai valandų šaldytuve, kad apskrustų.
Išmirkę nuimkite kulinarinį žiedą ir salotų šonus patepkite majonezu. Rezultatas – sočios ir skanios salotos „Silkė po kailiu“.