Šiandien gaminu želė žuvies pyragą. Skanus, švelnus ir sultingas, norisi suvalgyti dar vieną gabalėlį. Tai lengva ir greita paruošti. Šio pyrago tešla iškepa tolygiai, recepte pateikiami ingredientai dažniausiai.
Ingredientai:
- grietinė – 200 g.
- majonezas – 200 g.
- 2 kiaušiniai
- druska – 1/2 šaukštelio.
- cukrus – 1 šaukštelis.
- miltai – 200 g.
- kepimo milteliai – 10 g.
Įdarui:
- žuvies konservai – 1 skardinė (rožinė lašiša, tunas, saury, sardinės)
- 1 svogūnas (marinuotas agurkas – 1/3 šaukštelio cukraus ir 2 šaukšteliai 6% obuolių sidro acto)
- 2 virti kiaušiniai
- krapų žalumynai
- sezamas – neprivaloma
Gaminimo procesas
Pirmiausia paruošime tešlą. Į dubenį sudėkite 200 gramų grietinės ir 200 gramų majonezo. Tešlą galima paruošti tik su grietine. Įmuškite 2 kiaušinius, įberkite pusę arbatinio šaukštelio druskos ir vieną arbatinį šaukštelį cukraus.
Į 200 gramų miltų suberkite 10 gramų kepimo miltelių ir išsijokite. Viską išmaišyti iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų. Tešla paruošta, kol kas atidėkite.
Dabar gaminame įdarą, svogūną supjaustome kubeliais ir pamarinuojame. Įpilkite 1/3 šaukštelio. cukraus ir 2 šaukšteliai. 6% obuolių sidro actas. Sumaišykite.
Kol marinuojasi svogūnai, kubeliais supjaustykite 2 kiaušinius, susmulkinkite krapus. Imame vieną skardinę bet kokio konservuoto maisto, saury, rožinės lašišos ar tuno, šiandien turiu sardines. Nupilkite skystį ir sutrinkite šakute.
Formą ištepkite augaliniu aliejumi, manoji 22 cm skersmens Supilkite pusę tešlos ir išlyginkite. Sudėkite žuvį ir tolygiai paskirstykite. Toliau – marinuotas svogūnas, tada kiaušinis ir krapai.
Užpildykite antrąja tešlos puse. Pagal skonį galite naudoti bet kokį įdarą, pavyzdžiui, gaminkite su kopūstais ir kiaušiniu, taip pat bus labai skanu. Ant viršaus pabarstykite sezamo sėklomis.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite iki 200 laipsnių 30-35 minutes, naudokite orkaitę. Skanus žuvies pyragas yra paruoštas.
Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, mentele perbraukite išilgai šonų ir išimkite iš formos. Supjaustykite porcijomis ir patiekite. Minkštas ir erdvus bei labai skanus.
Jei receptas patiko, spausk like ir palik savo komentarus, prenumeruokite kanalą, kad nepraleistumėte naujų vaizdo įrašų. Gero apetito visiems ir iki greito pasimatymo.