Varškės bandelės su obuoliais – vienas jaukiausių ir kvapniausių naminių skanėstų, kuris ne tik džiugina savo skoniu, bet ir sukuria šilumos bei komforto atmosferą bet kuriuo metų laiku. Šios bandelės puikiai tiks pusryčiams, popietės arbatai arba kaip desertas prie arbatos, džiuginančios savo lengvumu ir subtilia tekstūra.
Varškė, kuri yra pagrindinis tešlos komponentas, suteikia bandelėms ypatingo minkštumo ir drėgmės, o obuolių pridėjimas pripildo gaivaus ir ryškaus vaisinio skonio.
Obuoliai suteikia ne tik saldumo, bet ir lengvo rūgštumo, todėl ingredientų derinys ypač harmoningas.
Dėl sodraus cinamono ir vanilės aromato bandelės pripildo namus magiško naminio kepinio kvapo.
Ingredientai tešlai:
- Varškės sūris – 200 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Augalinis aliejus – 50 ml;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Miltai – 200 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Užpildo ingredientai:
- Obuolys – 500 g;
- Sviestas – 1 valgomasis šaukštas;
- Cinamonas – žiupsnelis;
- Kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimo procesas:
Tešlai kiaušinius sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, varške ir augaliniu aliejumi. Į gautą mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Tešlą padalinkite į 10 dalių ir suformuokite rutuliukus. Įdarui obuolius nulupkite, išskobkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, šiek tiek pakepinkite obuolius, suberkite cukrų ir cinamoną. Obuolius karamelizuokite cukruje, tada suberkite kukurūzų krakmolą ir išmaišykite.
Iš tešlos iškočiojame nedidelius plokščius paplotėlius, į kuriuos dedame įdarą. Uždenkite įdarą tešlos viduje ir padėkite bandeles ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
Bandeles kepkite 170 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių. Tešlą iš anksto aptepkite pienu.
Iškepus ištepkite bandeles sviestu, o viršūnes pamerkite į cukraus ir cinamono mišinį.
Gautos saldžios bandelės panašios į obuolių pyragus.