Home » Receptai » Pats skaniausias orkaitėje keptų kotletų receptas. Tiesiog tirpsta burnoje

Pats skaniausias orkaitėje keptų kotletų receptas. Tiesiog tirpsta burnoje

by admin

Visi žino klasikinį vištienos kotletų su ananasais receptą. Tačiau šiame recepte patiekalo skonis šiek tiek skirsis dėl originalaus padažo, dėl kurio bet kokia mėsa, nesvarbu, vištiena ar kiauliena, yra sultinga ir minkšta.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • vištienos filė, 700 g;
  • druska pipirai;
  • konservuotų ananasų, 1 skardinė;
  • sūris, 100 g.

Padažui paruošti reikia :

  • ananasų sulčių, 1 – 2 v.š.;
  • kiaušinis, 1 vnt;
  • grietinės arba majonezo, 2 šaukštai;
  • miltų, 1 valgomasis šaukštas;
  • druska, prieskoniai.

Gaminimo procesas

Mėsą nuplauname ir nusausiname. Supjaustome griežinėliais ir išplakame. Druska. Pabarstykite pipirais ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais.

Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi.

Sudėkite mėsą į keptuvę ir pabarstykite miltais.

Ananasų žiedus supjaustykite gabalėliais ir uždėkite ant mėsos.

Padažui kiaušinį sumaišykite su majonezu arba grietine ir miltais. Maišykite šluotele iki visiškai vienalytės masės.

Įpilkite šiek tiek ananasų sirupo ir išmaišykite.

Padažą užpilkite ant mėsos, pabarstykite smulkiai tarkuotu sūriu.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite apie 25 minutes iki auksinės rudos spalvos.

Šiuos kotletus tiekiu su bet kokiais garnyrais ir salotomis, tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui.

JUMS TAIP PAT PATIKS