Home » Receptai » Paprastas troškinio su vištiena ir grybais receptas: pietums ar vakarienei, sultingas ir labai skanus

Paprastas troškinio su vištiena ir grybais receptas: pietums ar vakarienei, sultingas ir labai skanus

by admin

Sveiki visi. Šiandien gaminu troškinį su vištiena ir grybais. Jei ieškote skanių pietų ar vakarienės, tai čia kaip tik jums. Paprastas ir labai skanus receptas, viską galima paruošti kuo paprasčiau ir greičiau. Šiame patiekale esanti krūtinėlė virsta skania sultinga mėsa.

REKLAMA

Ingredientai:

  • vištienos filė – 700 g.
  • pievagrybiai – 250-400 g.
  • svogūnas – 1 vnt.
  • bulvės – 4 vnt.
  • sūris – 130 g.
  • majonezo arba grietinės
  • druskos, pipirų, kario

Gaminimo procesas

Didelį svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais.

Pievagrybius supjaustykite griežinėliais. Galite pasiimti miško grybus, iš anksto išvirtus.

Į keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus, suberkite svogūną ir pakepinkite, kol taps pusiau skaidrus.

Dabar suberkite pievagrybius ir viską kartu kepkite 3-4 minutes, kol išgaruos visas skysčio perteklius. Pabaigoje įberkite druskos ir išmaišykite.

REKLAMA

Paimkite apie 700 gramų vištienos krūtinėlės. Supjaustykite kubeliais, kaip guliašui. Sudėkite į dubenį, įberkite druskos, pipirų ir kario. Sumaišykite.

Paimkite tinkamą formą, sutepkite ją augaliniu aliejumi ir išdėliokite vištienos filė, išlyginkite.

Ant viršaus dedame su svogūnais pakepintus grybus ir griežinėliais supjaustytas bulves.

Jei bijote, kad nespės virti, dėkite kaip pirmą apatinį sluoksnį.

Į bulves pasūdykite ir aptepkite majonezu, apie 3-4 šaukštus. Majonezą galima pakeisti riebia grietine.

REKLAMA

Viršutinį troškintuvo sluoksnį pabarstykite pipirais ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 180-190 laipsnių orkaitėje 40-50 minučių iki auksinės rudos spalvos.

Vadovaukitės savo orkaite. Puodas su vištiena, bulvėmis ir grybais yra paruoštas.

Patiekite karštą kaip atskirą patiekalą arba su šviežiomis daržovėmis. Paprasta, sultinga ir labai skanu. Tai vienas populiariausių receptų mūsų šeimoje. Rekomenduoju virti.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas