Sveiki visi. Šiandien gaminu troškinį su vištiena ir grybais. Jei ieškote skanių pietų ar vakarienės, tai čia kaip tik jums. Paprastas ir labai skanus receptas, viską galima paruošti kuo paprasčiau ir greičiau. Šiame patiekale esanti krūtinėlė virsta skania sultinga mėsa.
Ingredientai:
- vištienos filė – 700 g.
- pievagrybiai – 250-400 g.
- svogūnas – 1 vnt.
- bulvės – 4 vnt.
- sūris – 130 g.
- majonezo arba grietinės
- druskos, pipirų, kario
Gaminimo procesas
Didelį svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais.
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais. Galite pasiimti miško grybus, iš anksto išvirtus.
Į keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus, suberkite svogūną ir pakepinkite, kol taps pusiau skaidrus.
Dabar suberkite pievagrybius ir viską kartu kepkite 3-4 minutes, kol išgaruos visas skysčio perteklius. Pabaigoje įberkite druskos ir išmaišykite.
Paimkite apie 700 gramų vištienos krūtinėlės. Supjaustykite kubeliais, kaip guliašui. Sudėkite į dubenį, įberkite druskos, pipirų ir kario. Sumaišykite.
Paimkite tinkamą formą, sutepkite ją augaliniu aliejumi ir išdėliokite vištienos filė, išlyginkite.
Ant viršaus dedame su svogūnais pakepintus grybus ir griežinėliais supjaustytas bulves.
Jei bijote, kad nespės virti, dėkite kaip pirmą apatinį sluoksnį.
Į bulves pasūdykite ir aptepkite majonezu, apie 3-4 šaukštus. Majonezą galima pakeisti riebia grietine.
Viršutinį troškintuvo sluoksnį pabarstykite pipirais ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 180-190 laipsnių orkaitėje 40-50 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Vadovaukitės savo orkaite. Puodas su vištiena, bulvėmis ir grybais yra paruoštas.
Patiekite karštą kaip atskirą patiekalą arba su šviežiomis daržovėmis. Paprasta, sultinga ir labai skanu. Tai vienas populiariausių receptų mūsų šeimoje. Rekomenduoju virti.