Home » Receptai » Pagaminti lengviau nei užsisakyti. Blynai su ryškiu įdaru: receptas, palengvinantis gyvenimą

Pagaminti lengviau nei užsisakyti. Blynai su ryškiu įdaru: receptas, palengvinantis gyvenimą

by admin

Paprastai tokius blynus galėjo sau leisti tik kilmingi žmonės, tokie kaip bojarai ir bajorai. Populiariausias blynų įdaras buvo mėsa. Pagaminta iš bet kokios mėsos, ar tai jautiena, ar kiauliena.

REKLAMA

Valstiečiai ruošdavo blynus su mažiau įdaru daržovių ir vaisių pavidalu. Išėjo skanu, bet mėsos įdaras buvo nepasiekiamas.

Šiuolaikiniame pasaulyje tęsiasi tradicija gaminti blynus su įdarais. Be klasikinių daržovių ir mėsinių, atsirado daug kitų – su ikrais, kiaušiniais ir grybais. Verta pateikti receptą, kaip gaminti blynus, įdarytus vištienos krūtinėlėmis.

Ingredientai:

  • miltai – 360 g;
  • pienas – 400 ml;
  • vanduo – 400 ml;
  • augalinis aliejus – 4 šaukštai;
  • kiaušinis – vnt.;
  • druska – 1 šaukštelis.

Užpildo ingredientai:

REKLAMA
  • vištienos krūtinėlė – 700 g;
  • graikiškas jogurtas – 130 g;
  • česnakai – 3 skiltelės;
  • citrinos sultys – 2 šaukštai;
  • mėtų – 1 šaukštelis;
  • paprika – 1 šaukštelis;
  • kmynai – 1 šaukštelis;
  • juodieji pipirai – 1 šaukštelis;
  • druska – 1 šaukštelis;
  • Čederio sūris – 200 g;
  • pomidoras – 7 vnt.

Gaminimo procesas:

Vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais. Atskirame inde sumaišykite jogurtą su mėtomis, paprika, kmynais, juodaisiais pipirais ir druska, česnaką perspauskite per spaudą.

Į jogurtą supilkite citrinos sultis ir sumaišykite ingredientus. Vištienos gabalėlius sudėkite į dubenį ir išmaišykite. Leiskite vištienai marinuotis uždengtą 15-20 minučių.

Tešlai giliame inde sumaišykite kiaušinį su augaliniu aliejumi, pienu ir vandeniu. Į skystį dalimis suberti miltus ir druską, išminkyti tešlą.

REKLAMA

Tešlą taip pat galite plakti panardinamu trintuvu iki vientisos masės. Palikite tešlą uždengtą 15-20 minučių.

Marinuotą vištieną apkepkite poroje šaukštų augalinio aliejaus keptuvėje. Tada atvėsinkite vištienos mėsą atskiroje lėkštėje.

Naudodami lašelį augalinio aliejaus, kepkite blynus iš abiejų pusių, kol tešla sustings ir nustos skysta. Taip pat kepkite ir kitus plonus blynus.

Gatavą blyną perlenkite per pusę. Ant per vidurį sulankstyto blyno dėkite įdarą mėsos formoje. Sūrį smulkiai sutarkuokite, pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais ir dėkite į perlenkto blyno su mėsa vidurį.

REKLAMA

Užsandariname įdarą, per vidurį apvyniojame abu blyno kampus, gauname kugeliuką su įdaru viduje. Lygiai taip pat suvyniokite įdarą į likusius blynus.

Sudėkite kūgius į keptuvę su augaliniu aliejumi, siūlėmis žemyn.

Kepkite blynus iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos.

Dėl to turime blynų su ryškiu vištienos, sūrio ir pomidorų įdaru. Tai geras būdas pakeisti klasikines empanadas.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas