Šiandien gaminu sausainių vyniotinį su obuoliais. Receptas labai paprastas ir greitas. Ritiniui iškepti reikia vos 15 minučių. Pasirodo švelnus, sultingas ir skanus. Kaip įdarą galite naudoti bet kokius vaisius ar džiovintus vaisius ir papuošti kaip norite.
Ingredientai:
- kiaušiniai – 4 vnt.
- žiupsnelis druskos
- cukrus – 100 g.
- miltai – 120 g.
- augalinis aliejus – 4 šaukštai.
- obuoliai ~ 500 g.
Gaminimo procesas
Pradėkime nuo testo. Į dubenį įmuškite 4 kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos ir 100 gramų cukraus. Plakite iki purios baltos masės apie dvi minutes.
Dalimis išsijokite 120 gramų miltų ir švelniai išmaišykite mentele. Pabaigoje įpilkite 4 šaukštus augalinio aliejaus ir vėl viską išmaišykite.
Obuolių ritinio tešla paruošta. Kol kas atidėkite į šalį ir paruoškite įdarą. 4 obuoliai, sveriantys maždaug 500 gramų, supjaustyti vidutiniais kubeliais. Jei norite, galite nulupti.
Paimkite kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi arba silikoniniu kilimėliu, kaip mano. Sutepkite jį augaliniu aliejumi ir išklokite visą tešlą, tolygiai išlygindami ją visame plote.
Ant viršaus vienu sluoksniu sudėkite supjaustytus obuolius. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių.
Vadovaukitės savo orkaite, bet neperdžiovinkite biskvito. Po kurio laiko, kol pyragas dar karštas, jį susukti.
Biskvitas yra švelnus, minkštas, drėgnas ir elastingas. Lengvai susisuka ir netrūkinėja. Suvynioti į plėvelę ir visiškai atvėsti.
Obuolių suktinuką galite papuošti pagal pageidavimą, pavyzdžiui, pabarstyti cukraus pudra arba užpilti ištirpintu šokoladu.
Kiekvieną kartą vyniotiniui galite naudoti bet kokį vaisių ir taip įgauti naują skonį. Supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Jei receptas patiko, pamėgti ir palikti savo komentarus. Gero apetito visiems ir iki greito pasimatymo.