Home » Receptai » Paėmiau obuolius, kiaušinius ir iškepiau skanų obuolių suktinuką: rezultatas nustebino, vyniotinis gavosi minkštas ir drėgnas

Paėmiau obuolius, kiaušinius ir iškepiau skanų obuolių suktinuką: rezultatas nustebino, vyniotinis gavosi minkštas ir drėgnas

by admin

Šiandien gaminu sausainių vyniotinį su obuoliais. Receptas labai paprastas ir greitas. Ritiniui iškepti reikia vos 15 minučių. Pasirodo švelnus, sultingas ir skanus. Kaip įdarą galite naudoti bet kokius vaisius ar džiovintus vaisius ir papuošti kaip norite.

REKLAMA

Ingredientai:

  • kiaušiniai – 4 vnt.
  • žiupsnelis druskos
  • cukrus – 100 g.
  • miltai – 120 g.
  • augalinis aliejus – 4 šaukštai.
  • obuoliai ~ 500 g.

Gaminimo procesas

Pradėkime nuo testo. Į dubenį įmuškite 4 kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos ir 100 gramų cukraus. Plakite iki purios baltos masės apie dvi minutes.

Dalimis išsijokite 120 gramų miltų ir švelniai išmaišykite mentele. Pabaigoje įpilkite 4 šaukštus augalinio aliejaus ir vėl viską išmaišykite.

Obuolių ritinio tešla paruošta. Kol kas atidėkite į šalį ir paruoškite įdarą. 4 obuoliai, sveriantys maždaug 500 gramų, supjaustyti vidutiniais kubeliais. Jei norite, galite nulupti.

Paimkite kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi arba silikoniniu kilimėliu, kaip mano. Sutepkite jį augaliniu aliejumi ir išklokite visą tešlą, tolygiai išlygindami ją visame plote.

REKLAMA

Ant viršaus vienu sluoksniu sudėkite supjaustytus obuolius. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių.

Vadovaukitės savo orkaite, bet neperdžiovinkite biskvito. Po kurio laiko, kol pyragas dar karštas, jį susukti.

Biskvitas yra švelnus, minkštas, drėgnas ir elastingas. Lengvai susisuka ir netrūkinėja. Suvynioti į plėvelę ir visiškai atvėsti.

Obuolių suktinuką galite papuošti pagal pageidavimą, pavyzdžiui, pabarstyti cukraus pudra arba užpilti ištirpintu šokoladu.

REKLAMA

Kiekvieną kartą vyniotiniui galite naudoti bet kokį vaisių ir taip įgauti naują skonį. Supjaustykite porcijomis ir patiekite.

Jei receptas patiko, pamėgti ir palikti savo komentarus. Gero apetito visiems ir iki greito pasimatymo.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas