Šiandien paruošime greitus pusryčius iš pitos duonos. Pasirodo labai skanu ir patenkinama. Receptas paprastas, skirtas tinginiams, puikiai tinka savaitgaliui ar net darbo dienai, nes mums nereikia daug laiko. Eime gaminti.
Ingredientai:
- lavašas – 1 vnt.
- kiaušinis – 1 vnt.
- pomidorai
- sūris arba fetos sūris – 100 – 150 g.
- virta vištienos krūtinėlė (arba kumpis)
- žalieji svogūnai
- druska, pipirai – pagal skonį
Gaminimo procesas
Kaip įdarą naudosiu vyšninius pomidorus, virtą krūtinėlę, žalius svogūnus ir fetos sūrį.
Supjaustykite pita duoną į tokius stačiakampius. Aptepame sūriu, galite naudoti bet kokį kitą sūrį.
Ant viršaus pabarstykite žalius svogūnus arba mėgstamas žoleles. Tada susmulkinta virta krūtinėlė ir vyšniniai pomidorai.
Toliau atsargiai suvyniokite įdarą (galite naudoti kokį tik norite įdarą – tai gali būti virti kiaušiniai, kumpis, ar net raudona žuvis).
Išplakite vieną kiaušinį šakute ir aptepkite juo vieną pita duonos pusę.
Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų ir dėkite pita duoną su įdaru riebaluota puse žemyn.
Tada ištepkite kitą pusę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
Pusryčiai paruošti, viskas paruošiama labai greitai ir paprastai. Pasirodo skanus lavašas su įdaru.
Galite suvynioti kaip voką arba tiesiog šiaudelį, kaip norite. Tai viskas man, gero apetito visiems ir iki greito pasimatymo.