Minkšti, švelnūs, aromatingi kotletai su grybais – tikra skonio šventė.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- malta mėsa, 600 g;
- svogūnas, 1 vnt;
- česnako, 3 skiltelės;
- duona. 2 griežinėliai;
- druska pipirai;
- sūris 150 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
- grybai, 300 g;
- morkos, 1 vnt;
- svogūnas, 2 vnt;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- grietinės arba majonezo, 2 šaukštai;
- druska, pipirai, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Užpildykite kepalą vandeniu ir palikite, kad suminkštėtų.
Duoną išspauskite iš vandens ir trintuvu sumalkite kartu su svogūnu ir česnaku.
Šią masę sumaišykite su malta mėsa, pagal skonį druska ir pipirais, įberkite mėgstamų prieskonių.
Labai gerai išmaišyti ir išplakti.
Padalinkite į 9 dalis ir suformuokite rutuliukus.
Patarimas: tai galima padaryti naudojant žiedą.
Trys morkos ant rupios trintuvės. Smulkiai supjaustykite svogūną.
Grybus taip pat supjaustome gabalėliais.
Atskirai pakepinkite svogūnus, morkas ir grybus.
Grybus sumaišykite su svogūnais ir morkomis, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Druska ir pipirai, įpilkite grietinės arba majonezo.
Faršą dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
Įdarą dėkite ant faršo, tada pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kepame 100 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes.
Labai skanu tokius šventinius kotletus gaminti su miško grybais, bet labai tinka ir su pievagrybiais.