Šiandien pasidalinsiu sultingos vištienos filė receptu. Krūtinėlė kepama savo sultyse orkaitėje, po grietinės ir sūrio padažu.
Aš dažnai gaminu tokią krūtinėlę, receptas yra prieinamas ir labai paprastas. Vištienos mėsa pasirodo labai sultinga ir švelnaus skonio bei aromatinga.
Ingredientai:
- vištienos filė – 600 g.
- svogūnas – 1 vnt.
- pomidoras – 1 vnt.
- grietinė – 3 šaukštai.
- sūris – 80 g.
- druska, pipirai, paprika, Provanso žolelės
Gaminimo procesas
Krūtinė turi būti pasūdyta ir pabarstyta pipirais iš abiejų pusių. Tada svogūną ir pomidorą supjaustykite pusžiedžiais.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir įdėkite 3 šaukštus grietinės. Viską išmaišykite, jei norite, čia galite įdėti česnako.
Pergamentinį popierių sutepkite augaliniu aliejumi ir padėkite ant jo vištienos krūtinėlę. Mėsoje darome gilius įpjovimus, bet ne iki galo, kas du centimetrus.
Tada į kiekvieną pjūvį pakaitomis įdėkite svogūną ir pomidorą. Taip pat galite pasiimti pievagrybių ir paprikų.
Tada ant viršaus dedame grietinės ir sūrio mišinį ir tolygiai paskirstome per visą ilgį.
Sulenkite pergamentą išilgai kraštų ir pasukite galus, kad sukurtumėte valtį. Jo dėka vištienos krūtinėlė iškeps savo sultyse ir bus sultinga bei skani.
Taip pat ant viršaus pabarstau paprika ir Provanso žolelėmis. Išdėkite mūsų laivelius ant kepimo skardos ir 30 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Viskas paruošta, čia yra paprastas receptas. Pabarstykite gatavą patiekalą susmulkintomis žolelėmis ir patiekite.
Mūsų laivelių dėka vištiena pasirodo nepaprastai švelni ir labai sultinga. Puikiai tinka pietums ar vakarienei.