Pyragai tapo svarbiu atradimu kulinarijos pasaulyje. Iš esmės senovės žmonėms pyragas buvo skani duona su įdaru. Vėliau pyragų samprata išsivystė, o receptai tapo sudėtingesni.
Viduramžiais maistas tapo ne tik kūno pasotinimo būdu, bet ir pramoga. Buvo specialūs pyragaičiai su gyvais gyvūnais. Į tešlą buvo dedami maži paukšteliai, pelės ir voveraitės. Iškirpti gyvūnai iššokdavo prieš valgio svečius.
Šiais laikais pyragai gaminami daug humaniškiau nei anksčiau. Mes jums pasakysime, kaip sukurti sultingą mėsos pyragą.
Ingredientai:
- Šiltas vanduo – 400 ml;
- Mielės – 1,5 šaukštelio;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- Miltai – 600 g.
Užpildo ingredientai:
- Malta mėsa – 400 g;
- Bulvės – 2 vnt.;
- Svogūnai – 2 vnt.;
- Augalinis aliejus – 40 ml;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Universalūs prieskoniai – 1 šaukštelis;
- Paprika – 1 šaukštelis.
Gaminimo procesas:
Mieles, cukrų ir druską supilkite į dubenį su šiltu vandeniu ir maišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Į vandenį įmuškite kiaušinį, įpilkite augalinio aliejaus ir vėl išmaišykite.
Į mišinį suberkite miltus ir rankomis minkykite elastingą ir minkštą tešlą. Tešlą surenkame į bandelę ir paliekame valandai šiltai po celofanu.
Šiuo metu įdarui svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais ir suberkite į faršą. Nuluptas bulves supjaustykite plonais griežinėliais, įberkite druskos ir užpilkite augaliniu aliejumi.
Į įdarą suberkite universalius prieskonius ir papriką ir išmaišykite.
Išmuškite tešlą ir padalinkite į 4 kolobokus – 2 didesnius.
Iš didesnių kolobokų iškočiokite plokščius 30-33 cm skersmens paplotėlius.
Ant kiekvieno papločio dėkite įdarą, paskleiskite paviršių, bet nesiekdami krašto 2 cm.
Likusius nedidelius kolobokus iškočiokite pagal įdaro skersmenį ant didelio papločio.
Uždenkite įdarą mažomis tortilijomis ant didelių tortilijų.
Tortų kraštus užsandariname ir surišame į pynę.
Pyragų viršūnes aptepkite kiaušiniu ir viduryje padarykite duobutę.
Pyragėlius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Rezultatas yra sultingas ir kvapnus mėsos pyragas. Jis gali pakeisti klasikinius pyragus.