Vištienos ir bulvių pyragas – paprastas, bet neįtikėtinai skanus patiekalas, kuris iš karto sukelia asociacijas su namų jaukumu ir šeimos vakarienės šiluma. Šis klasikinis pyragas populiarėja įvairiose virtuvėse dėl savo sotumo ir universalumo.
Pyragėlyje dera švelnus vištienos įdaras ir aromatingos bulvės, kurios harmoningai papildo viena kitą, sukurdamos sodrų skonį.
Pyrago gamybai paprastai nereikia daug kulinarinių įgūdžių, todėl jis puikiai tinka visų lygių namų virėjams.
Priklausomai nuo pageidavimų, į įdarą galite dėti įvairių daržovių, prieskonių ar net grybų – tai leidžia paįvairinti kepinių skonį.
Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti naminį pyragą su vištiena ir bulvėmis.
Ingredientai tešlai:
- Miltai – 400 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Kepimo milteliai – 10 g;
- Sviestas – 150 g;
- grietinė – 200 g;
- Kiaušinis – 1 vnt.
Ingredientai įdarui:
- Vištiena – 500 g;
- Bulvės – 2 vnt.;
- Svogūnai – 2 vnt.;
- Druska – šaukštelis;
- Sviestas – 30 g.
Vištienos ir bulvių pyrago gaminimas:
Miltus persijokite su kepimo milteliais ir druska, į masę suberkite sviestą ir sutrinkite į trupinius. Į trupinius įmuškite kiaušinį ir grietinę ir greitai surinkite tešlą į rutulį.
Minkykite tešlą, ji neturi būti lipni. Dedame bandelę į celofaną, o po to pusvalandžiui į šaldytuvą.
Įdarui viename dubenyje smulkiai supjaustykite vištienos mėsą, svogūną, bulves, pasūdykite ir sumaišykite ingredientus. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis ir abu iškočiokite į kepimo formos dydžio sluoksnius.
Įdėkite vieną sluoksnį į kepimo popieriumi išklotą skardą. Įdėkite įdarą į sluoksnį ir išlyginkite paviršių.
Ant įdaro dėkite sviesto gabalėlius. Antrame sluoksnyje atliekame lygiagrečius pjūvius ir susukame juos kartu.
Antrą sluoksnį uždėkite ant įdaro ir uždarykite kraštus.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių, prieš tai tešlos viršų aptepdami tryniu.
Jei norite, pyragą taip pat galite pabarstyti sezamo sėklomis. Rezultatas – kvapnus, sotus pyragas su vištiena ir bulvėmis.