Šiandien gaminsiu skanius pyragėlius su bulvėmis, greitą tešlą su kefyru be mielių.
Ingredientai:
- kefyras – 1 stiklinė (250 ml.)
- cukrus – 1 šaukštelis.
- druska – 1/2 šaukštelio.
- soda – 1/2 šaukštelio.
- miltai – 2 puodeliai (360 g)
- augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Įdarui:
- bulvės – 600 g (5-6 vnt.)
- svogūnai – 2-3 vnt.
- sviestas – 2 šaukštai.
- malti juodieji pipirai – 1/3 šaukštelio.
- druska – pagal skonį
Gaminimo procesas
Tešla greitai iškepa, todėl pirmiausia pradėkime nuo įdaro. Bulves nulupkite, pasūdykite, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite, kol suminkštės.
Tuo tarpu smulkiai supjaustykite 2–3 svogūnus ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės ir taps auksinės rudos spalvos.
Bulves išverdame, nupilame vandenį, dedame pakepintus svogūnus, 2 šaukštus sviesto, 1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį.
Galite pridėti kapotų žolelių. Dabar susmulkinkime, turėtų gautis minkšta bulvių košė. Skanus įdaras paruoštas. Kol įdaras vėsta, paruoškite tešlą.
Kaip paruošti tešlą:
Į dubenį supilkite 250 mililitrų kambario temperatūros kefyro, įberkite šaukštelį cukraus, pusę šaukštelio druskos ir pusę šaukštelio sodos.
Viską gerai išmaišykite šluotele, kefyras pradės putoti ir soda išeis. Dabar dalimis pradedame dėti išsijotus miltus ir minkyti tešlą.
Supylus maždaug pusę miltų, kai tik tešla taps tirštesnė, įpilkite 3 šaukštus augalinio aliejaus, gerai išmaišykite ir toliau minkykite tešlą ant stalo.
Daugiau miltų dėti nereikia, kitaip pyragėliai nebus orūs ir minkšti.
Apšlakstykite tešlą šaukštu augalinio aliejaus, tešla pasirodo elastinga, maloni liesti ir šiek tiek prilimpa prie rankų. Tada padalinkite į 10 lygių dalių.
Kiekvieną dalį susukite į rutulį ir padėkite po plėvele. Paimkite vieną rutuliuką ir susukite į plokščią pyragą, dėkite po šaukštą įdaro, kraštelius užspauskite.
Tą patį darome su kitais tešlos rutuliais. Pyragėlius dėkite į gerai įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi, siūle žemyn ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Padėkite gatavus pyragus ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Taip pat kepkite visus kitus pyragus.
Pyragėliai yra paruošti ir galite atsisėsti gerti arbatą. Jie pasirodo labai skanūs ir minkšti, su auksine plutele.
Tešla plona, su storu bulvių įdaro sluoksniu. Ir, svarbiausia, jis greitai iškepa ir galite naudoti bet kokį įdarą pagal savo skonį. Linkiu jums visiems gero apetito ir atsisveikinimo.