Šiandien šventiniam stalui paruošime labai skanų užkandį. Ploni, švelnūs blyneliai su žuvimi ir varške. Šie užkandžių blyneliai paruošiami paprastai, greitai ir iš pačių paprasčiausių ingredientų.
Ingredientai:
- kiaušiniai – 4 vnt.
- pienas – 0,5 l.
- cukrus – 1 valgomasis šaukštas.
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis sodos
- miltai – 190-240 g.
- augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Įdarui:
- raudona žuvis (lengvai sūdyta) – 300 g.
- varškės sūris – 300 g.
- krapai ar petražolės
Gaminimo procesas
Paruoškime tešlą blynams. Į dubenį įmuškite 4 kiaušinius ir supilkite į jį pusę litro pieno.
Įpilkite vieną šaukštą cukraus, žiupsnelį druskos ir žiupsnelį sodos. Supilkite 3 valg. augalinio aliejaus ir sumaišykite su šluotele.
Kad tešloje neliktų gumuliukų, pusę pieno supilu į atskirą dubenį, o čia persijoju visus miltus ir gerai išmaišau šluotele, kad gautųsi tiršta tešla.
Tada supilkite likusį pieną ir išmaišykite. Taip gausite vientisą, vienalytę tešlą be gumuliukų. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir įkaitinkite.
Supilkite šiek tiek tešlos ir paskirstykite ją ant keptuvės. Blynelius apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Maždaug 30 sekundžių kiekvienoje pusėje. Viskas paruošiama labai greitai.
Tokiu būdu apkepame visą likusią tešlą prieš antrąjį ir vėlesnius blynus, nereikės tepti keptuvės aliejumi, jie puikiai išsiskirs.
Kaip pasigaminti užkandį:
Gavau šūsnį skanių ir labai švelnių blynų. Kol blynai vėsta, paruoškite įdarą. Paimkite lengvai sūdytą raudoną žuvį ir supjaustykite ją savavališkai ilgais gabalėliais.
Jei yra kaulų, būtinai juos pašalinkite. Susmulkinkite petražoles arba krapus. Blyną ištepkite kreminiu sūriu per visą paviršių, kuo daugiau sūrio, tuo skaniau.
Naminės varškės receptą rasite čia. Pabarstykite susmulkintomis žolelėmis ir ant krašto padėkite žuvies gabalėlį.
Suvyniokite į ritinį. Tą patį darome ir su likusiais blynais. Rulonus galima pjaustyti į ritinius arba tiesiog supjaustyti įstrižai.
Dėkite ant indo ir patiekite prie stalo. Užkandis paruoštas. Įdaras gali būti bet koks. Tai ne tik skanu, bet ir labai labai skanu.